Kavni nadomestki

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Oooo, hvala za dodatne podatke! Bom prvi nakup razširil še na Divko Wink . Pivske kave, pardon ječmenove, pa malo pozneje Laughing .

Ne bi želel, da si iz testiranja nadomestkov naredim pravo babilonsko zmešnjavo, kar se mi rado pripeti._________________mfranc
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... naprimer:

Ječmenova instant kava, kakav, vanilij sl., noževa konica soli, rumova aroma, voda in kot dodatek mleko.

Mnjami.
mfranc

Juglans, zakaj pa samo aroma?

Rolling Eyes Cool Very Happy_________________mfranc
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... lahko tudi:

Ječmenova instant kava, kakav, vanilij sl., noževa konica soli, za pošten požirek ruma ali dva, voda in kot dodatek mleko.

Hopa cupa.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tole je recept za belo kavo iz postonjske porodnišnice. A zame je preveč mleka. Bolj mi je všeč razmerje 1:1 in seveda nič sladkorja.

https://www.bibaleze.si/novice/recept-za-kavo-iz-porodnisnice-postojna.html
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Precej močna je v osnovi tale postojnska kava, zato verjetno več mleka. In prilagojena porodnicam ter zbujanju laktacije.

mfranc: okus je zelo odvisen tudi od tega, koliko žličk boš dal za eno skodelico. Instant kave mi pa ne sedejo, vse so nekako sintetičnega okusa. Pa še tisti obred kuhanja kave bi mi manjkal. Wink
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Franckovo kavo s Kneippom in cikorijo pijem za zajtrk z veliko mleka, kot belo kavo. Mi od nekdaj zelo paše, mogoče zato, ker imam težave z jetri in inulin v cikoriji ugodno vpliva na njihovo delovanje.
Ni mi pa to nadomestek za pravo kavo. Pri tej mi je najbolj všeč aroma in okus.
Ko sem pred leti imela pretres možganov, mi po njem ni več prijal ne alkohol ne kofein. Začela sem piti brezkofeinsko kavo, ki jo skuham kot turško. In uživam v aromi in okusu, pa tisti obred, ko pristavim za kavo, tudi ostane._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 03 Maj 2024 10:08; skupaj popravljeno 1 krat
mfranc

Juglans, tole tvoje je že prava gurmanska zadeva Wink - no, bom vztrajal pri fundamentih, oziroma osnovah, saj sem res totalni analfabet, kar se nadomestkov tiče.

Pa še lpmami mi je dala delo, berem o brezkofeinski kavi, in vidim da jo hvalijo 300 na uro!
Sicer pa moram v tele začetke vključiti še preostalo pravo kavo. Jo bom poskusil dodajati kot začimbo, he, he.

Muha, seveda, pri pravih kavah, če so res kvalitetne, prideš z dodajanjem žličk od češpljeve vode do nirvane Laughing
Bom to poskusil tudi z nadomestki._________________mfranc
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Mfranc, lahko probaš narediti kavni nadomestek iz želoda. Jaz ga bom letos prvič delala ... pa, da vidim okus.
Life is like a game ... play it ...

Slika
mfranc

Seasmoon, poročaj kako ti bo poratalo._________________mfranc
Odgovori

Vrni se na “Čvek”