Stran 2 od 3
Objavljeno: Če Maj 02, 2024 10:58 pm
Napisal/-a mfranc
Oooo, hvala za dodatne podatke! Bom prvi nakup razširil še na Divko . Pivske kave, pardon ječmenove, pa malo pozneje .
Ne bi želel, da si iz testiranja nadomestkov naredim pravo babilonsko zmešnjavo, kar se mi rado pripeti._________________mfranc
Objavljeno: Če Maj 02, 2024 11:32 pm
Napisal/-a juglans
... naprimer:
Ječmenova instant kava, kakav, vanilij sl., noževa konica soli, rumova aroma, voda in kot dodatek mleko.
Mnjami.
Objavljeno: Pe Maj 03, 2024 12:31 am
Napisal/-a mfranc
Juglans, zakaj pa samo aroma?
_________________mfranc
Objavljeno: Pe Maj 03, 2024 1:00 am
Napisal/-a juglans
... lahko tudi:
Ječmenova instant kava, kakav, vanilij sl., noževa konica soli, za pošten požirek ruma ali dva, voda in kot dodatek mleko.
Hopa cupa.
Objavljeno: Pe Maj 03, 2024 2:04 am
Napisal/-a Plamenka
Tole je recept za belo kavo iz postonjske porodnišnice. A zame je preveč mleka. Bolj mi je všeč razmerje 1:1 in seveda nič sladkorja.
https://www.bibaleze.si/novice/recept-za-kavo-iz-porodnisnice-postojna.html
Objavljeno: Pe Maj 03, 2024 8:30 am
Napisal/-a muha
Precej močna je v osnovi tale postojnska kava, zato verjetno več mleka. In prilagojena porodnicam ter zbujanju laktacije.
mfranc: okus je zelo odvisen tudi od tega, koliko žličk boš dal za eno skodelico. Instant kave mi pa ne sedejo, vse so nekako sintetičnega okusa. Pa še tisti obred kuhanja kave bi mi manjkal.
Objavljeno: Pe Maj 03, 2024 10:44 am
Napisal/-a Lpmami
Franckovo kavo s Kneippom in cikorijo pijem za zajtrk z veliko mleka, kot belo kavo. Mi od nekdaj zelo paše, mogoče zato, ker imam težave z jetri in inulin v cikoriji ugodno vpliva na njihovo delovanje.
Ni mi pa to nadomestek za pravo kavo. Pri tej mi je najbolj všeč aroma in okus.
Ko sem pred leti imela pretres možganov, mi po njem ni več prijal ne alkohol ne kofein. Začela sem piti brezkofeinsko kavo, ki jo skuham kot turško. In uživam v aromi in okusu, pa tisti obred, ko pristavim za kavo, tudi ostane._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadjeNazadnje urejal/a lpmami 03 Maj 2024 10:08; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: Pe Maj 03, 2024 12:04 pm
Napisal/-a mfranc
Juglans, tole tvoje je že prava gurmanska zadeva - no, bom vztrajal pri fundamentih, oziroma osnovah, saj sem res totalni analfabet, kar se nadomestkov tiče.
Pa še lpmami mi je dala delo, berem o brezkofeinski kavi, in vidim da jo hvalijo 300 na uro!
Sicer pa moram v tele začetke vključiti še preostalo pravo kavo. Jo bom poskusil dodajati kot začimbo, he, he.
Muha, seveda, pri pravih kavah, če so res kvalitetne, prideš z dodajanjem žličk od češpljeve vode do nirvane
Bom to poskusil tudi z nadomestki._________________mfranc
Objavljeno: Ne Avg 25, 2024 1:12 pm
Napisal/-a Seasmoon
Mfranc, lahko probaš narediti kavni nadomestek iz želoda. Jaz ga bom letos prvič delala ... pa, da vidim okus.
Objavljeno: Ne Avg 25, 2024 1:26 pm
Napisal/-a mfranc
Seasmoon, poročaj kako ti bo poratalo._________________mfranc