Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Robida - Rubus fruticosus
Zabeleženo za jesen (predvidoma november)
metuljc
MARIJAV
bicikel
aladin
Ko kosim, se mi zdi, da iz vsake luknje kakšna ven gleda in mislim, da bo za vse. Bom obvestila, ko bo primeren čas za izkopavanje.
Za pokušino jih prinesem na delavnico biogena. Če bodo prekisle za jest, bojo pa za liker . Da je res sladka, mora skoraj sama pasti v roko. Dokler se še močno drži je "osvežujoče kisla" .
metuljc
MARIJAV
bicikel
aladin
Ko kosim, se mi zdi, da iz vsake luknje kakšna ven gleda in mislim, da bo za vse. Bom obvestila, ko bo primeren čas za izkopavanje.
Za pokušino jih prinesem na delavnico biogena. Če bodo prekisle za jest, bojo pa za liker . Da je res sladka, mora skoraj sama pasti v roko. Dokler se še močno drži je "osvežujoče kisla" .
muha je napisal/a: |
Zabeleženo za jesen (predvidoma november) metuljc MARIJAV bicikel aladin Ko kosim, se mi zdi, da iz vsake luknje kakšna ven gleda in mislim, da bo za vse. Bom obvestila, ko bo primeren čas za izkopavanje. Za pokušino jih prinesem na delavnico biogena. Če bodo prekisle za jest, bojo pa za liker . Da je res sladka, mora skoraj sama pasti v roko. Dokler se še močno drži je "osvežujoče kisla" . |
Da dam še sam par pohval. Muhino robido sem dobil dve leti nazaj, pospremljeno z besedami, da je kislega okusa. Nasploh je bila to moja prva robida, ki sem jo posadil, tako da nisem vedel, kaj na pričakujem.
Že prvo leto je obilno rodila in okus je res potegnil malo na kislo, vendar vsekakor zelo osvežilno in prijetno. Letos pa je okus izreden, predvsem pri tistih, ki so dobro zrele.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
(Muhina robida iin vrh am slamnika)
Sicer ni tako obložena in tudi nima tako bujne rasti, kot katere poznejše sorte, ampak so sadeži zelo veliki - dober izkoristek pri nabiranju.
Vsekakor manj - agresivna in izredno hvaležna robida.
Muha HVALA.
-------------------------------------------------------------------------------------
(še par besed o drugih sortah)
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 2 fotografiji
Sicer pa bo verjento ne bo več dolgo držala plaketo najbolj zgodnje sorte... Nekatere sorte zorijo že junija že junija in so super okusa.
tjesih je napisal/a: |
Muha ali lahko prosim bolj pokažeš ali opišeš tvojo oporo za robide. Jaz jih imam posajene v vrsti (5, 6 kom.) pa je seveda vse na tleh. |
Podobno imam, kot humus. Kupila sem pa plastificirane palice in med njimi napela plastificirano žico.
humus: od tvojih dveh bo letos rodila prva, drugo leto pa upam obe. Bi verjetno že prej, ampak jih nič kaj preveč ne ujčkam, pa tudi bolj sušno je tam, kjer rasteta.
Po tistem, ko si se matral in kopal, je najmanj pol robid spomladi spet pokukalo ven . Očitno so vedele, da bo še interes .