Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sv. Ivan v Trstu

Moderator: Melona

Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

irenakk je napisal/a:
Spomladi so vse vrtnice lepe, zato se mi zdi, da je pozno-poletni in jesenski obisk veliko bolj poučen za začetnika, kot sem jaz Wink . Ker se šele prebijam skozi opise sort in iščem "svoje vrtnice", sem želela videti, katere sorte imajo v tem letnem času zdravo bujno listje (kljub pomanjkljivi oskrbi), cvetijo in dišijo. Kljub temu, da gre sezona h koncu, je bil obisk parka Sv. Ivana prejšnji teden še vedno zanimiv. Vrtnic, ki so ustrezale mojim kriterijem (ne štejem HT), je bilo več, kot jih gre na moj vrt, tako da izbira ne bo problem :grin:

Nekaj cvetov za vzorec:

Calliope

L.D. Braithwaite

Merveille des Rouges

Graham Thomas

Najbolj pa mi je ostal v spominu oranžen slap cvetov Crepuscule, a sem bila tako očarana nad vonjem in njenim izgledom, da sem jo pozabila fotografirati Embarassed

Še lažje pa bi mi bilo, če bi imele vse vrtnice oznake z imeni. Tako pa sem našla kar nekaj takih, ki bi jih rada imela na vrtu, pa ne vem, kako jim je ime :(

Ena od njih je ta:

Pregledala sem sicer samo del parka, saj mi je zmanjkalo časa, tako da bom izlet ponovila, če bo vreme zdržalo.

Tu pa je še zanimiva spletna stran o parku in vrtnicah v njem: http://www.siit.eu/cercarose . Čeprav je le v italijanščini, mislim, da se bistvo da razumeti (pa z Googlovim prevajalnikom, če ne gre drugače). "Motore di Ricerca" vam pomaga pri iskanju vrtnice glede na barvo in obliko cveta, vonj, razred... Za enkrat je v spletni zbirki cca 1000 vrtnic, ki jih lahko vidimo v parku Sv.Ivan, a upam, da se bo zbirka dopolnjevala...

Za konec pa še hvala tebi, Garden-ja, za izčrpen, slikovit in natančen opis dostopa do parka Sv. Ivana.
milegabi

Odgovor Napisal/-a milegabi »

Živjo,

zanima me, ali so kakšni vodiči po rozariju SV. Ivan pri Trstu ali pa morda, koga naj vprašam za vodenje in razlago. Vnaprej hvala in l.p._________________Milena
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Če se pride kar tako en navaden dan ni nobenega vodiča. Ko pa imajo kake sejme ali pa je organiziran ogled parka (npr. društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije) pa je to obljavljeno in je g.Vremec poleg. Zasledovati je treba njihovo spletno stran._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Garden-ja

Jutri ob 15.30 prvi voden ogled po roznikih parka, ogled traja okoli dve uri in se nadaljuje v literarni vecer s pokusino lokalnih vin pozno v noc.

Pride kdo?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

škoda, da je sredi tedna._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

A obstaja nacrt roznika?
Garden-ja

Ja, ampak ni javno dostopen, Vremec ga ima.
Tudi jaz, ker sem prosila zanj. Ampak samo tistega glavnega amfiteatra._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
filifero

Odgovor Napisal/-a filifero »

Skoda, ker bi bilo zanimivo si takoj ogledati tisti del, ki te zanima.
kostjauka

Odgovor Napisal/-a kostjauka »

Veliko med vami si je že ogledalo park sv. Ivana v Trstu, jaz se tja odpravljam ta konec tedna. Ali lahko kdo pove, na katerem delu oz. ulici bi našla hibridne čajevke?
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Bo treba kar lepo po vrsti gledati, saj so posajene tu in tam, največ na gredah zraven visokega zidu na levi strani.

Bo pa tale spletna stran zanimiva za tiste, ki želite vedeti katere vrtnice sploh imajo:
Kdor ne razume, naj da spletni prevajalnik za slovenščino.

http://www.siit.eu/cercarose/index.php?procedure=ilcercarose_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Odgovori