MARIJAV je napisal/a: |
Sem spomladi pozabila obrezati eno vsaj tri leta staro vzpenjalko no name, pa je iz pognalih vej izpod cepljenega mesta pognala obilico divjakov, ki so začeli takole lepo cveteti (in tudi raho diši) kljub deževnemu vremenu. Sem se odločila, da obdržim kar tako in bo podobna mnogim v naravi raslim prekrasno enkrat cvetočim grmom. Imam jo na takem mestu, da bo imela prostor, pa se naj razrašča. slika je izpred 3 dni, danes pa ima že vsaj 100 prelepih cvetov. |
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Moj prvi mali rožnik
Moderator: Melona
Ja, vzela sem 6 vrtnic, pakirane so bile v štirikotne visoke škatle, imam še vse shranjene. Mislim, da so podobne prodajali po celi Sloveniji. Po navalu navdušenja in po vaših donacijah vrtnic (še enkrat hvala - vse lepo rastejo :grin: ), sem v meni bližnji trgovini pač nakupila, kar mi je na sliki izgledalo lepo . To so bile: vzpenjalki New Yorker, Quin Elizabeth in New Dawn, ter Gioa, Buccaner in Josephine Bruce. Sedaj pa težko čakam pošiljko res pravih biserov iz Srbije :grin: |
Bom jutri malo podrobneje pregledala te škatle, kdo je uvoznik, gojitelj, kar bo pač moč najti gor. Očitno v škatle pač vtaknejo nekaj, edino kar do sedaj "štima" je barva in oblika cveta iz škatle in potem v naravi..... |
Ah, jaz vsekakor niti slučajno nisem poznavalka vrtnic, sem pač zapisala, kar je bilo napisano na škatli. Sem že mislila za te vrtnice izdelati lepe tablice, pa ne bom. Bodo pač ostale No name, čeprav mi je cvetje vseh zelo všeč in tudi nekatere dišijo, vsekakor pa niso same krive, da so, kar so . Bodo pa tablice dobile vse podarjene in letos kupljene tiste, za katere si nakup organizirala ti in kjer za kako zamenjavo skoraj ni možnosti. |
Garden-ja je napisal/a: |
Te noname (ali pa take, katerih ime se je izgubilo ali pomešalo) so velikokrat celo bolj cvetoče od tistih imenskih in če nimajo imena ne pomeni, da so slabše ali manjvredne, z opozarjanjem na to, da pazimo pri imenih, želim preprečiti, da se dogajajo napake. Ker potem bo nekdo kupil neko vrtnico, ker jo je nekje videl in mu je bila všeč, in dobil nekaj čisto drugega. Tudi sama imam eno "Queen Elisabeth" kupljeno kot tako pa to tudi slučajno ni. Na začetku sem jo tako celo imenovala, ker sem bila prepričana, da je to ona, na HMF so fotografije namreč precej podobne moji, šele ko sem jo videla v resnici, sem ugotovila, da to ni to. In zdaj povem, da je to pač neka vrtnica, ki je kupljena kot Queen Elisabeth, pa to ni tista nam znana. Marija, mislim, da so tvoje vrtnice imenske vendar so imena pomešana. Skorajda verjamem, da bomo zanje našli imena. Jaz vem, da sem prav tako pred kratkim videla v enem od katalogov in če to ni Kordesova Bajazzo, kot je to ugotovila Poezija, je ena od Meillandovih. Ker se ne spomnim točno v katerem od dveh katalogov sem jo videla. Sem pa zelo vesela, ko preberem, da si bo kdo vrtnico označil s tablico. Ker je to ena od poti do nesmrtnosti te sorte. Za vsako sorto, ki gre v pozabo, mi je žal. Ker se mi nekako zdi, da nimamo po vrtovih samo sadik rastlin ampak tudi ljudi in njihove življenjske zgodbe. :grin: |
Sem poslikala še cvetne lističe od blizu - notranjo in zunanjo stran: |
Sem spomladi pozabila obrezati eno vsaj tri leta staro vzpenjalko no name, pa je iz pognalih vej izpod cepljenega mesta pognala obilico divjakov, ki so začeli takole lepo cveteti (in tudi raho diši) kljub deževnemu vremenu. Sem se odločila, da obdržim kar tako in bo podobna mnogim v naravi raslim prekrasno enkrat cvetočim grmom. Imam jo na takem mestu, da bo imela prostor, pa se naj razrašča. slika je izpred 3 dni, danes pa ima že vsaj 100 prelepih cvetov. |
Nalepila bom prve cvetove že lani nasajenih vrtnic, imena bom pogledala in dopisala kasneje, je bila pri nas taka nevihta, da sem kar pobegnila v hišo. Po želji bi mogoče potem Garden-ja zgornje teme malo zreducirala. Meni kopiranje in lepljenje nekako ne gre.
Tako se je lepo razvil eden od dveh grmičkov podarjene neznanke od 1Vrtnice:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!Nazadnje urejal/a MARIJAV 13 Okt 2013 17:28; skupaj popravljeno 2 krat
Tako se je lepo razvil eden od dveh grmičkov podarjene neznanke od 1Vrtnice:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!Nazadnje urejal/a MARIJAV 13 Okt 2013 17:28; skupaj popravljeno 2 krat