Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Dianthus - klinček, nagelj, nageljček

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Včasih tudi jaz to zmorem. Embarassed Wink Very Happy
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Muha tudi moj primerek izvira iz peščene suhe strmine na Koroškem, kjer je bil sredi leta izkopan s koreniko, ki je potlej dve leti mirovala na mojem skalnjaku v enakih pogojih peščene in revne zemlje, predno se je na moje veliko presenečenje lani pojavilo zelenje in bogato cvetenje.
Obema zahvala za nasvet. Very Happy
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Dianthus carthusianorum-navadni klinček, kartavžar

Vednozelena trajnica, V.50cm, cveti poleti, začetek jeseni, zelo rad se sam zaseje.

tanja77

Odgovor Napisal/-a tanja77 »

Pozdravljen Rak Smile

Le kje si našel tak nageljček Embarassed Embarassed

Pred mnogimi leti je rasel tudi v Mesečevem zalivu v Strunjanu ampak že dolgo več ne Crying or Very sad Crying or Very sad

Hvala za to prelepo fotografijo Very Happy Še sedaj se spomnem kako je božansko dišal Rolling Eyes Rolling Eyes Vrnil si me v otroštvo Smile

Le kje bi spet dobila par semen,da bi si ga posejala ?

Lp od Tanja 77 Smile
Rak

Odgovor Napisal/-a Rak »

Tanja jaz sem izkopal celo rastlino s korenino vred ob cesti, ki pelje iz Mežice proti naselju Žerjav in ga posadil v posebno peščeno - meliščno gredico. Potlej pa ni bilo z rastjo skoraj eno leto nič, nakar.... evo, vsako leto je lepši. Letos poleti sem posejal semena poleg obstoječega in jih pokril s spodaj odrezano svetlo plastenko, tako da jih dež in veter ne moreta odstraniti. Bomo videli, morda pa bo kaj iz tega? Confused
tanja77

Pozdravljen Rak Smile

Meni je žal da si tudi takrat enega nisem skopala,ampak kdo si je takrat mislil,da jih nekoč ne bo več Confused Confused Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Lepo da ti je uspelo,da ti je posajeni obstal in vso srečo ti želim tudi za posajena semena Smile Prosila bi te,če boš imel par semen viška da mi jih odstopiš Smile

Lp od Tanja 77 : )
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Tanja77 drugo leto ti lahko jaz izkopljem enega. Rastejo nedaleč od mojega doma.
Lp_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
tanja77

Pozdravljena Poezija Smile

O kako čudovita novica Laughing Laughing Iz vsega srca bi ti bila hvaležna Smile
Ta nageljček tako božansko diši ? Si ga kdaj povonjala ? Iz njega bi lahko izelovali parfum Smile

Lp od Tanja 77 Smile
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Ja vem, zelo močno diši in tudi meni je lep spomin iz otroštva._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Gorske klinčke sem imela dolga leta tudi v roza in beli barvi, lani, ko smo izravnali skalnjak, pa sta se izgubila in je ostal samo še rdeč.
Odgovori