Abelmoschous Manihot - Ajbika

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako dolgo je obstojen cvet?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Danes je, jutri ga ni Wink . Oz. je jutri že ovenel. Kljub temu pa je tako lep, da se bom trudila imeti jo čim dlje, meni je to po izgledu popoln cvet Cool .
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa semena, jih kaj spravljate in sejete?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

verjetno pa je razpon cvetenja ostalih cvetov malo daljši? En odpade, se drug odpre?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ja tako, pa vmes malo pavze Wink .
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Muha, seveda spravljamo semena. Jaz se ga spomladi posejala. Veliko jih je prislo ven. Ko sem jih pa prepikirala so ena za drugo propadle. Zgleda, da nisem imela prave zemlje. Se mi je pa ena sadika kar sama v isti lonec zasejala in zelo lepo cveti. Lanska rastlina mi je pa cisto podivjala. Je visja od treh metrov. Saj ves, da raste tako, da je vsak cvet visji. In, ker tako lepo cveti je vsaki dan visja. Sem jo aprila cisto dol porezala, ker je cez zimo tudi tako visoko pognala. Rabis seme? Ti ga oosljem, ce jo bos sejala. Potem jo pa daj nekam na svetlo cez zimo. Se splaca! Lp Darja
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

venus, hvala za ponudbo, a mi ajbika ni toliko prirasla k srcu, da bi jo imela še enkrat. Raje sem se odločila za newbiscuse, ki zimo lahko preživijo zunaj na gredi - je bolj komot Embarassed .

Meni so pri sejanju v prvo uspeli vsi - seme sem dobila od ivipičija. S semeni in sejančki sem postopala popolnoma enako, kot s paradažiniki.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Saj sem tudi jaz sejala enako. Samo, ker se nisem imela zemlje za sejance, sem jih prepikirala v navadno kupljeno zemljo, ki sem jo imela doma. Mimogrede, tvoj beli lepotec, ki si mi ga lani prinesla na srecanje mi raste, samo cvetel pa ne bo letos. Lp Darja
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Za konec.

Je pozno zacvetela, bo težko dozorelo seme.
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Joj Dajmar kakšne lušte delaš, res je lep ta rumen. Če ga boš prestavil v klet bo naredil semena. In jaz se priporočam za par semen, ker ga nimam več. V zameno za semena drugih hibiskusov.

LP D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Odgovori