Kdo jo pozna ?

Odgovori
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Tudi jaz prosim za pomoč.

Tukaj cveti (slika na ˝moji˝ strani): Neznana

Tole je pa cela:

Včeraj sem pobral seme, če kdo želi...
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Verjetno Vratič, beli (Tanacetum parthenium), se priporočam za seme. Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Drži, vratič, tudi Marijinew drobtinice ji rečejo. Se rada zaseje, pa skozi generacije nima več samo jezičastih cvetov, ampak se na sredi koška pojavijo rumeni cevasti cvetovi.
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Pri nas ji rečemo Micke.

_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

tale stvar se je letos močno razrastla, najraje na bolj vlažnih tleh, najdem pa tudi sredi travnika.
Pravkar pokosil, da ne bi zacvetelo in se še bolj širilo npr. na sosedov travnik, potem pa imaš inšpekcijo, itd. Je to drugače koristna ali nadležna rastlina ? Pusti pri miru ali maksimalno uničuj ?

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

A ima votlo steblo? In ko ga odlomiš, spusti malo mlečno bele tekočine?
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Javrgar to je ena sorta osata. Bolje,da ne zacveti, drugo leto ga bo povsod polno.
Muha na tvoji sliki so po moje madice kakija. Sicer ne najdem mojih starih slik, na pogled so bile enake._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Temu Twisted Evil pri nas pravimo Mleč. Twisted Evil mu pravim zato, ker sem se pred nekaj tedni pri puljenju očitno po desni roki "opraskala" z njim, izgledalo je, kot bi me nekdo pretepel s šibo. Na vseh praskah so se mi naredili mehurji, ki so se le počasi zacelili. Rjave sledi na roki bom pa očitno imela še nekaj mesecev. Mi je v trgovini en gospod dejal, če sem se tepla z vrtnicami Evil or Very Mad Evil or Very Mad_________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Javrgar, tole NI osat. Je precej verjetno ena od ločik, vsekakor je košarnica, bolj korektno radičevka (družćina, kamor sodi tudi regrat, radič, cikorija, endoivija, recimo), liste postavlja tako, da so z robom prosti soncu, zato ji rečemo kompasna rastlina. Ko je sonce v zenitzu, so listi obrnjeni tako, da jih zadane čimmanj sončnih žarkov.
Vsekakor ti svetujem, da ji preprečiš tvorbo semen, saj semans kodeljico (podobno kot regrat) veter raznaša daleč naokoli.
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

magnolija je napisal/a:
Pri nas ji rečemo Micke.

Pri nas pa madarjana oz. madarjanca. Drobno narezane liste damo v frtaljo ali prežganko. Lajšala naj bi težave z želodcem - tako je rekla moja babica.
Odgovori