Drži, vratič, tudi Marijinew drobtinice ji rečejo. Se rada zaseje, pa skozi generacije nima več samo jezičastih cvetov, ampak se na sredi koška pojavijo rumeni cevasti cvetovi.
tale stvar se je letos močno razrastla, najraje na bolj vlažnih tleh, najdem pa tudi sredi travnika. Pravkar pokosil, da ne bi zacvetelo in se še bolj širilo npr. na sosedov travnik, potem pa imaš inšpekcijo, itd. Je to drugače koristna ali nadležna rastlina ? Pusti pri miru ali maksimalno uničuj ? ____________________
Javrgar to je ena sorta osata. Bolje,da ne zacveti, drugo leto ga bo povsod polno. Muha na tvoji sliki so po moje madice kakija. Sicer ne najdem mojih starih slik, na pogled so bile enake._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf (klik na črno polje)
Temu pri nas pravimo Mleč. mu pravim zato, ker sem se pred nekaj tedni pri puljenju očitno po desni roki "opraskala" z njim, izgledalo je, kot bi me nekdo pretepel s šibo. Na vseh praskah so se mi naredili mehurji, ki so se le počasi zacelili. Rjave sledi na roki bom pa očitno imela še nekaj mesecev. Mi je v trgovini en gospod dejal, če sem se tepla z vrtnicami _________________Živeti na podeželju je najlepše!
Javrgar, tole NI osat. Je precej verjetno ena od ločik, vsekakor je košarnica, bolj korektno radičevka (družćina, kamor sodi tudi regrat, radič, cikorija, endoivija, recimo), liste postavlja tako, da so z robom prosti soncu, zato ji rečemo kompasna rastlina. Ko je sonce v zenitzu, so listi obrnjeni tako, da jih zadane čimmanj sončnih žarkov. Vsekakor ti svetujem, da ji preprečiš tvorbo semen, saj semans kodeljico (podobno kot regrat) veter raznaša daleč naokoli.