Gaura - gavra
-
pri meni v Istri, je bela preživela že dve zmi in dve sušni obdobji. ker jo nisem obrezala je zrasla (na vrhu je sedaj imela samo nekj cvetov) v višino čez dva metra. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Originalnilist, tvoja gavra je prav mogočna lepotica. Jaz bom svoje tri grmičke pred zimo malo pokrila z vejami in upala, da bo spomladi kaj živega in da bo drugo leto manj sušno - seveda, če bodo do jeseni sploh preživele. Cveteti so itak že nehale._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
nekoč mi je uspelo 2 leti zapored oskrbeti rdečo gavro. pred zimo sem ji povezala veje do vrha. ob strani zapičila veje oz smrečje postavljeno na glavo, da voda odtika stran od korenin in tudi te veje na vrhu zvezala. namreč kot bi naredil indijanski šotor. seveda prej sem jo z krajšimi vejicami zakrila korenine a še vedno po sistemu, da voda odteče stran od korenin. na pomlad sem jo porezala do tal. junija jo obrežeš, a ne tako močno še enkrat in cveti do pozne jeseni. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
lpmami je napisal/a: |
.... cveteti je pa kar nehala - vsi trije grmički :-( |
Po zadnji močni ohladitvi in moči je kar pokazala veselje do življenja, čeprav sem jo v suši močno zanemarila. Vsi trije grmički so se malo obrasli pa še cveteti so začeli pomalem.
Navsezadnje se bo izkazala za hvaležno in trpežno cvetlico
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Ladka s Povelj, Bahnkova