Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Črna listna pegavost

Moderator: Melona

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Garden-ja, boš malo razložila tole z brozgo?

Kako ukrepate celinci?

Metuljc, ja, ene bibe morajo zmeraj bit dežurne... Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

V bistvu gre enako kot pri sadnem drevju.
Ko listje začne odpadat, škropimo prvič, in to po rastlini in po tleh okoli s polovično dozo. Kupimo že narejeno bordojsko brozgo, mešamo z vodo in škropimo.
Ko listje popolnoma odpade in je rastlina v počitku, škropimo dvakrat do trikrat (v času celotne zime), spet po vejah in po tleh, veje v bistvu toliko poškropimo, da se cedi po njih, tokrat s celo dozo.
Spomladi, ko začnejo vrtnice odganjat in so odganjki dolgi 1cm - 3cm, škropimo ponovno, tokrat spet s polovično dozo, še bolj učinkovit pa je Ziram, da se brsti ne okužijo.
To je teorija.
V praksi sama škropim pozimi enkrat (ali pa še to ne), spomladi pa odganjajoče brste vedno._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Cuprablau, o katerem se piše zgoraj, je seveda enako učinkovit.
V bistvu gre v obeh primerih (pa še v katerem drugem komercialnem pripravku) za eno in isto - baker v kombinaciji s takimi ali drugačnimi dodatki._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Bobolino, za mene tako veš. Letos smo se pretolkle skozi poletje brez vsega in tako bo tudi drugo leto. Wink_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
andreja62

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Ker imam zelo dobre izkušnje z zdravljenjem s pomočjo homeopatije, se mi zdi zanimiva tudi nova veja zdravljenja rastlin s homeopatskimi pripravki, ki so po novem na voljo tudi pri nas.
http://cora-agrohomeopathie.com/pripravki/_________________Andreja
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Če bo kdo preizkusil te pripravke, naj vsekakor poroča. Kje se jih sploh kupi?

Zdaj vidim. Kar preko spleta. Prav poceni ni. Homeopatske kroglice za ljudi so cenejše. Wink
andreja62

Videla sem jih v Kaliji. Bi bilo pa dobro povprašati v Avstriji, tam so namreč vsa druga zdravila cenejša, kot pri nas._________________Andreja
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

andreja62 je napisal/a:
Videla sem jih v Kaliji. Bi bilo pa dobro povprašati v Avstriji, tam so namreč vsa druga zdravila cenejša, kot pri nas.

In ko prišteješ porabo časa, bencina,....?
andreja62

metuljc je napisal/a:
andreja62 je napisal/a:
Videla sem jih v Kaliji. Bi bilo pa dobro povprašati v Avstriji, tam so namreč vsa druga zdravila cenejša, kot pri nas.

In ko prišteješ porabo časa, bencina,....?

Imaš prav v primeru, če bi morala sama v Avstrijo.
Ampak jaz imam prijaznega soseda, ki je 2 krat na teden v Avstriji in mi za kakšen euro stroška pripelje vse, kar rabim. Wink_________________Andreja
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Garden-ja je napisal/a:
Cuprablau, o katerem se piše zgoraj, je seveda enako učinkovit.
V bistvu gre v obeh primerih (pa še v katerem drugem komercialnem pripravku) za eno in isto - baker v kombinaciji s takimi ali drugačnimi dodatki.

Sem iskala pri nas, bordojske brozge, kot da ne bi poznali, ponujajo Cuprablau. Kako dozo pa izberem?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori