Hemerocallis - maslenica

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Žižola, tiste, ki jih imaš preveč, se zelo hitro razraščajo. One, kjer bi želela da se, pa zeloo počasi Wink Laughing . Vsaj pri meni je tako. Oranžnih kolikor hočeš, pri vseh ostalih pa letno mogoče po največ dva dodatna poganjka. Tale tvoja na gornji fotografiji dobi od mene oceno 5+.
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Hvala muha srčki . Jaz nimam veliko vrta, zato so moje želje po razraščanju zelo skromne._________________LP Žižola
silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Prekrasna, rdeče žareča. LP.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

In kot vidim še nizka in dosti lažja za umeščanje. Všeč mi je.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Sanjarka Ana je napisal/a:
OPIS:

Sodijo v družino lilijevk in na pogled so jim precej podobne. Mnogi jim pravijo kar ENODNEVNE LILIJE, saj večinoma njihovi veliki cvetovi ovenejo že po enem dnevu.
Uspevajo tako na soncu kot v senci, lahko tudi slabši zemlji. Samo slabo prepustna, glinena tla ji niso všeč. Cvetenje postopno traja tam nekje 5 tednov.
Množimo jih na začetku pomladi z delitvijo koreninskih šopov. Pravijo, da je prvo leto dobro zastirati njene odebeljene gomoljaste korenine.

Ti oranžni cvetovi so mislim da najbolj pogosti. Na istih mestih jih lahko srečujemo dolga desetletja. Hemerocallis fulva, ki zraste tam nekje okoli 1 metra in do 75cm v širino.

lepa kata je napisal/a:
Pozdravljena
Tudi jaz imam maslenice, vendar so nizke, tja do cca 60 cm, pa prej manj kot več. Sosedje imajo isto barvo, ampak visoke kot si ti navedla.
Jaz osebno imam raje nizke.
lp

Melona je napisal/a:
Lepa Kata, bi hotela pofotkati nizke? Vem samo za visoke, da obstajajo tudi nizke, nisem vedela.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Melona tu je dokaz. Je pa prej odcvetela kot sosedova, še zdaj cveti.

Melona jaz sem jo čisto malo pri sinu spulila, ko ga ni bilo in sem mu zalivala rože. Ja nekaj pa res moram imeti za plačilo! Če si jo želiš, bom prosila sina za malo sadikico. Ti samo reci.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ne, ne, kar naj se ti v miru razraste, hvala, samo presenečena sem, ker imam dve sorti visokih, o nizkih pa res nisem imela pojma. Hvala.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Halooo, pa kdo bo čakal tako dolgo! Bo tako nekako, kot sem omenila.
Pa lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Prekrasne maslenice imate.
Odgovori