Kumare - Cucumis
-
-
- Kraj: Žiri-NM
Moje Suyo Long so doživele šok izredno hladnega vremena maja, ampak sedaj pa imajo 15 cm poganjki 4 cvetove, zadnji pa minimini kumarico, ampak ima pa jo!
Chinese long white: 7 semen vzkliko, presadila v vrt, eno čez noč pregrizel polž, vendar je v vodi naredila korenine, sedaj presajena vegetira. Ostalih 6 sadik lepih, pokončnih, tako da upam, da bo kaj plodov, če ne bo celo poletje ena sama pomlad. Sem jih pa zjutraj škropila s čajem iz baldrijana in kamilic, za večje cvetenje. Bom videla, če bo letos kaj učinka s temi čaji (ne samo na meni, ker zjutraj delam na vrtu), ali bo vse tako kot prejšnja leta._________________Lp, Živa
Chinese long white: 7 semen vzkliko, presadila v vrt, eno čez noč pregrizel polž, vendar je v vodi naredila korenine, sedaj presajena vegetira. Ostalih 6 sadik lepih, pokončnih, tako da upam, da bo kaj plodov, če ne bo celo poletje ena sama pomlad. Sem jih pa zjutraj škropila s čajem iz baldrijana in kamilic, za večje cvetenje. Bom videla, če bo letos kaj učinka s temi čaji (ne samo na meni, ker zjutraj delam na vrtu), ali bo vse tako kot prejšnja leta._________________Lp, Živa
-
Moje kumare pa so čisto boge, nikamor ne rastejo. Tistih par listov, kar je pognalo, ves čas napadajo uši in polno mravelj se sprehaja po njih
Malo jih z roko obiram in zalivam in računam na to, da kmalu pridejo k sebi in začnejo bolj rasti![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Že lani ni bilo nič s kumarami. Bom upala na drugo leto - bom bolj zgodaj posejala sadike.
Letos sem jih malo prepozno - še niso bile prav velike, ko sem jih posadila na vrt. Potem jih pa lažje kaj napade...
![Confused](images/smiles/icon_confused.gif)
Malo jih z roko obiram in zalivam in računam na to, da kmalu pridejo k sebi in začnejo bolj rasti
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Že lani ni bilo nič s kumarami. Bom upala na drugo leto - bom bolj zgodaj posejala sadike.
Letos sem jih malo prepozno - še niso bile prav velike, ko sem jih posadila na vrt. Potem jih pa lažje kaj napade...
-
-
Tudi moje setve so bile neuspešne... Sem jih sejala trikrat... No, ko se je nekaj v vesolju postavilo prav, pa so vzklile vse tri runde. Zdaj jih je polna greda in lepo rastejo. Imam pa samo dve sorti- eno za vlaganje (bom probala poleg kislih kumaric narediti tudi turšijo) in eno za jest. jemo jigh še ne, razen ene , ki je bila daleč pred ostalimi._________________naredimo svet lepši
-
-
- Kraj: Ljubljana
Zadnja leta na kumare kronično pozabljam, sejal sem jih šele 11. maja
.
Od leve: Miniature White, Extra Long Yamato, Tasty Green
![](http://shrani.si/f/1Y/sM/11ICIxKC/0121.jpg)
"Hecna" reč, daljši je plod, bolj pretegnjena je sadika
.
Letos prvič eksperimentalno skupaj z paradajzi. Zaenkrat se še razumejo, kako bo tekom sezone, bom videl.
S tem, da bodo ubogi paradajzi kmalu čisto zakriti z šavjem
.
LP_________________mfranc
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
Od leve: Miniature White, Extra Long Yamato, Tasty Green
![](http://shrani.si/f/1Y/sM/11ICIxKC/0121.jpg)
"Hecna" reč, daljši je plod, bolj pretegnjena je sadika
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Letos prvič eksperimentalno skupaj z paradajzi. Zaenkrat se še razumejo, kako bo tekom sezone, bom videl.
S tem, da bodo ubogi paradajzi kmalu čisto zakriti z šavjem
![Cool](images/smiles/icon_cool.gif)
![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif)
LP_________________mfranc