Kumare - Cucumis

Odgovori
Indigogirl

Odgovor Napisal/-a Indigogirl »

Zadnje tri leta posadim eno cepljeno sadiko kumare, na prosto ob opori, in nam da zadosti plodov. Prvega sem pobrala včeraj. Sejane kumarice na vrtu pa so še majhne.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moje Suyo Long so doživele šok izredno hladnega vremena maja, ampak sedaj pa imajo 15 cm poganjki 4 cvetove, zadnji pa minimini kumarico, ampak ima pa jo!

Chinese long white: 7 semen vzkliko, presadila v vrt, eno čez noč pregrizel polž, vendar je v vodi naredila korenine, sedaj presajena vegetira. Ostalih 6 sadik lepih, pokončnih, tako da upam, da bo kaj plodov, če ne bo celo poletje ena sama pomlad. Sem jih pa zjutraj škropila s čajem iz baldrijana in kamilic, za večje cvetenje. Bom videla, če bo letos kaj učinka s temi čaji (ne samo na meni, ker zjutraj delam na vrtu), ali bo vse tako kot prejšnja leta._________________Lp, Živa
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moje kumare pa so čisto boge, nikamor ne rastejo. Tistih par listov, kar je pognalo, ves čas napadajo uši in polno mravelj se sprehaja po njih Confused
Malo jih z roko obiram in zalivam in računam na to, da kmalu pridejo k sebi in začnejo bolj rasti Wink

Že lani ni bilo nič s kumarami. Bom upala na drugo leto - bom bolj zgodaj posejala sadike.
Letos sem jih malo prepozno - še niso bile prav velike, ko sem jih posadila na vrt. Potem jih pa lažje kaj napade...
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Irenca,
meni se sajenje "bolj zgodaj" ni obneslo. So mi vse doma vzgojene sadike shirale (ko sem jih presadila ven), potem pa se je isto ponovilo še 2x - ko sem sadike kupila.
Nazadnje sem kumarice sejala kar direkt na vrt, tiste pa zdaj počasi rasejo ...
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Tudi moje setve so bile neuspešne... Sem jih sejala trikrat... No, ko se je nekaj v vesolju postavilo prav, pa so vzklile vse tri runde. Zdaj jih je polna greda in lepo rastejo. Imam pa samo dve sorti- eno za vlaganje (bom probala poleg kislih kumaric narediti tudi turšijo) in eno za jest. jemo jigh še ne, razen ene , ki je bila daleč pred ostalimi._________________naredimo svet lepši
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Tudi jaz imam samo dve sorti: za vlaganje in večje za solato Smile

Nekaj sadik sicer životari, pa sem jih vmes naknadno še sejala direkt na vrt, in so mi tudi slabo skalile - še dobro, da sem jih zelo na gosto sejala, da jih za silo bo. In na obojih zdaj uške in mravlje nagajajo Neutral
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

irenca, tudi moje so bile ušive, pa sem skuhala koprivni čaj in z ohlajenim poškropila, to je tudi listno gnojilo. Uši ni več.
Poskusi!_________________Lp, Živa
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zadnja leta na kumare kronično pozabljam, sejal sem jih šele 11. maja Embarassed .

Od leve: Miniature White, Extra Long Yamato, Tasty Green

"Hecna" reč, daljši je plod, bolj pretegnjena je sadika Wink .

Letos prvič eksperimentalno skupaj z paradajzi. Zaenkrat se še razumejo, kako bo tekom sezone, bom videl.
S tem, da bodo ubogi paradajzi kmalu čisto zakriti z šavjem Cool Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Direkt v zemljo 11. maja?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, skoraj bi jih že lahko dal direkt v zemljo Cool . No ja, sem jih potem pedenal v lončkih, na toplem, da so malo nadoknadile ...

LP_________________mfranc
Odgovori