Tole vreme je vse zamešalo

Odgovori
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Sad

Že konc, al kaj?!?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Pri nas spet dežuje, kar močan naliv je, pa grmi tudi...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Pri nas v Savinjski dolini, tam kjer so prodna tla, se že občutno opaža pomanjkanje dežja. Koruza se krči, trava praktično ne raste ali pa se pokončna suši. Tam, kjer je pa več ilovnate zemlje, pa teh težav še ni.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

O, kako se je ta urica močnega dežja prilegla. Njiva je temna, jutri grem probat kako globoko je namočilo. Za fižol in ostale vrtnine je bilo pet pred dvanajsto. Very Happy_________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pri nas je dežvalo včeraj popoldan in potem še zvečer, pa danes popoldan malo. Tako, da je kar namočilo, vsaj toliko, da je za vrtnine kar zadosti, Jutri posadim endivijo, sem dobila sadike, pa por tudi.
Danes sem po dežju nabirala maline, je bilo nujno. Jutri čaka preostanek malin in črni ribez, za rdečega se še ne mudi.
Zanimivo, lani so ptiči (kar vsi po vrsti) pričakali vsako jagodo ribeza, vsako malino, ki je kazala znake barvanja, letos se jih, že zrelih in dišečih, skoraj ne dotaknjeo. Pa se spreletavajo naokoli, tudi kosi ne manjkajo. Je pa res, da letos ni miši in je očitno konkurence za drugo hrano bistevno manj.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Glej, tudi jaz sem opazila, da letos ptiči pustijo vse pri miru - tudi ameriške borovnice. Očitno je v gozdovih dovolj hrane zanje._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Pri nas pa ne duha ne sluha o kakšnem dežju, čeprav bi se prilegel. Za nameček v naslednjih dneh ne kaže nič bolje Rolling Eyes
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Morda vas je nočni dež dosegel,bicikel. Pri nas je tudi ponoči deževalo, zdaj je melgleno in vse še mokro po tleh. Mislim, da je zdaj kar spodobno zalito.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

No, pa smo mi tudi bili deležni dveh daljših ploh, včeraj popoldne in danes zjutraj. Pa še prijetno sveže je.
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Jaz pa sem morala vrt zalit. Crying or Very sad Rolling Eyes_________________
Slika
Odgovori

Vrni se na “Čvek”