Stran 2 od 2
Objavljeno: Pe Nov 29, 2013 10:28 pm
Napisal/-a Rak
In še moja izkušnja z vinsko rutico - če jo režete v sončnem vremenu, se pazite dotika gole kože z rastlino, rada pušča grda lisasta vnetja na koži. Pa tudi v alkohol je ne namakajte preveč, vejica, dve, je za zdravilne in prebavne namene, pa tudi kot izgovor nanje, čisto dovolj.
Objavljeno: Pe Nov 29, 2013 10:50 pm
Napisal/-a pep
Muha, ja, saj veš, da sem mlad in divji.
Rak vsega ne smeš povedati, če žena to prečita ne bo verjela, da ma "šraufa"
Objavljeno: So Nov 30, 2013 8:19 am
Napisal/-a muha
Rak: tvoja pripomba je na mestu! Zgoraj v uvodnem prispevku sem dodala še link na internetno stran, kjer je precej dodatnih podatkov o vinski rutici in njeni uporabnosti, vključno z opozorilom glede možne alergije. Sama teh izkušenj nisem imela, ker jo redko režem in še to ponavadi z rokavicami na rokah.
pep: polepšal si mi jutro in ves dan .
Objavljeno: So Maj 14, 2016 1:46 am
Napisal/-a mfranc
He, he, danes smo imeli recimo temu "pivski obisk", ko smo degustirali prinešene žganjice in še po domačem bifeju sem pospravljal.
In čisto zadaj našel steklenico (optimistično s polovično vsebino ) rutice v žganju. Staro mora biti najmanj 25 let, na okus še čisto v redu, ob tem, da se ne spomnim kakšen okus je bil na začetku.
Tudi obisku je bilo všeč (rute ne poznajo), sedaj me muči skrb, ali lahko jutri nadaljujemo z degustacijo, glede na starost .....
V miniaturnih količinah seveda.
Vidim pa, da je vinska rutica čisto "iz mode".
LP_________________mfranc
Objavljeno: So Maj 14, 2016 10:13 am
Napisal/-a brbr
Rutico sem pred leti posadila, ko sem se namenila pripraviti domač Jegermajster in mi je prijatelj rekel, da jo je zelo težko dobiti na tržnici, trgovinah,... No, priprava Jegermajstra se je ustavila pri aprilu (mislim, da so zadnji dodani cvetovi kostanja) in od takrat stoji - mimo grede, ali mislite, da je stvar še užitna, če so zelišča namočena ene 6let?
Rutica pa še vedno raste na vrtu in služi za popestritev vrtne zasaditve. Vsake toliko odtrgam listek in ga nasekljam skupaj z drugimi zelišči v skutin namaz._________________naredimo svet lepši