Stran 2 od 2
Objavljeno: So Avg 30, 2014 3:54 pm
Napisal/-a metuljc
Cvetove sem lani skozi 3 tedne skoraj vsak dan pobirala in sušila sproti, saj cvetijo le en dan. Listov nisem pobirala, meni je slez ljubši.
Saj so listi ja tako majhni, zakaj bi jih pa še trgala na manjše dele?
Objavljeno: So Avg 30, 2014 4:29 pm
Napisal/-a bobolino
Na moji rastlini, ki sem jo dobila od aye, so veliki kot dlan, rastlina pa visoka kot jaz._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 12:55 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Hmm, zanimivo. Pri nas pa od nekdaj uporabljamo prav slezove korenine za čaj, oziroma samo namočiš vodo, sok... in pustiš da naredi sluz, najboljše sredstvo proti kašlju zame in moje otroke do sedaj.
Bobolino, jaz tudi nabiram samo cvetove tega gojenega sleza, listi so veliki kot praviš, a pri meni naluknjani od bolhača, zato jih ne nabiram. Če imaš lepe le naberi, posuši cele in jih sproti, ko rabiš za čaj zdrobi kar z roko.
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 4:03 pm
Napisal/-a metuljc
Čakaj, Aye_Aye, tale tema govori o slezenovcu /Malva), ti pa o koreninah sleza (Althaea), gre za dva rodova iste družine.
Objavljeno: So Mar 02, 2024 3:39 pm
Napisal/-a Seasmoon
Jaz slezenovca ponavadi ne nabiram. Nimam te navade. Pa čeprav je fajn za prehlade. Ga je pa pri nas, kar precej. Tam, kjer se pasejo ovce na drugi strani ograje je ogromen, visok kot jaz. Pol je pa tisti, ki raste ob cesti in ob makedamu, ki je majhen. Cvet je iste barve, razlika je le v višini. No, vsaj zdi se mi, da je iste barve. Bom letos bolje pogledala in ga tudi nabrala. Če se ne motim se čaj od slezenovca pripravlja tako kot čaj od tavžentrože.