Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Dipsacus fullonum (sy. D. sylvestris) - divja ščetica
Sem navdušena nad delovanjem te ščetice , tudi jaz jo imam nekje na vrtu , le da sedaj ne vem kje natančno , ko pa zacveti jo spet opazim , se vidi , da je pri meni vse na pol divje, vsekakor bom naredila tinkturo, verjamem namreč vsak dan bolj v delovanje želišč iz božje lekarne kot pravi Maria Treben.
No moji voluharji imajo zgleda borelijo. Ali pa morda celo ne več in so se ozdravili, saj so mi pojdeli prav vse rastline čez zimo. Jih je bilo precej več ko deset. Sem danes na njivi samo , tudi ene nisem več našla le nekaj ostankov, "okostja", toliko da se potolažim, da nisem pozabila kako zgleda.
Če ima kdo morda kako rastlino viška bi se priporočala, saj tudi semen ne najdem več.
Če ima kdo morda kako rastlino viška bi se priporočala, saj tudi semen ne najdem več.
-
-