Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nizke sorte fižola

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ima kdo že kakšne izkušnje s sorto Golden Teepee ?
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Ali ste že kaj fižola posadili? Jaz imam danes taksi do vrta in bi posadila nekaj malega Bergold in Ribnčan ki to ni. Ali prehitevam čas?

Hvala za odgovor.
Ana
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Imam tri gredice fižola top krop, bergold in še enega, ne vem imena. Edina na bergolg so se spravili polži in že kar nekaj požrli, to se mi dogaja vsako leto, ne bom ga več sadil, čeprav ga imam rad.
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Pep ali so ti polži uničili že letošnji fižol.

Hvala za odgovor.

Ana
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pep, čez leto nabiraj plastenke, po možnosti liter in pol ali še večje. Spomladi čez vsak kupček eno povezneš, dokler fižol ne zraste toliko, da bi motile in da mu polži ne morejo več narediti bistvene škode. Patent: brbr, s pridom posnema: muha.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, me veseli, da ti patent služi.
Plastenke jaz s pridom uporabljam tudi kot mini tople komore za sajenje na prosto. Letos pa sem jih poveznila tudi čez vrstice posejanega korenja. Za primer, či bi moje polžke popadla spomladanska lakota...

Res ne izgleda nič lepo, a je uporabno._________________naredimo svet lepši
češnca

Odgovor Napisal/-a češnca »

Posadila sem visok fižol na vrtu: maslenec, pasuljar, trionfo violeto in še enega iz Lidla. Malce zgodaj, ampak zemlja je kar segreta, sedaj je pa še oreng zalilo.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Jaz ga bom pa najbrž jutri, kar ga mislim posejati. Nizek je pa že dober teden v zemlji Smile_________________go with your instinct to live as you want
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

Nizek fižol imam namen posadit 4.5. Sv. Florjan, če bo vreme, visok fižol pa po tradiciji 9.5. 2020.
Naj vam lepo raste.

Ana
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Na vrtu sem 23.4. posejala nekaj malega (cca 4m) nizkega fižola za stročje (Provider). Ostalega za stročje in zrnje bom posadila na njivi (še ne vem, kdaj, a čim prej)._________________naredimo svet lepši
Odgovori