Obrezovanje vrtnic - splošno
-
Poezija pozdravljena, lepo si napisala. ob branju sem začutila vznemirjanje ob misli kaj me vse še čaka. moji ramblerji o jej, kasneje climberji o jej, druge vrtnice o jej, o jej, a vse sami užitki. nekdo bo še mislil, da sem sadomazo. lepo se imej in naj ti bo lepa pomlad. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- Melona
- Kraj: Litija
Ja, Poezija, lepo se imamo
. In se mi kar milo stori, ko si ti že opraskana in skuštrana, jaz pa še ne
. Moji ramblerji so še mladi in ko se tako zapletem vanje, sem žalostna, ko kdaj kakšno vejico tudi nehote odlomim. Pišuka, so občutljivi!
Do lani smo iz vasi vse, česar nismo želeli vreči na domače kompostne kupe, vozili ob iztek vaškega potoka, kjer je Sava spodjedala brežino travnika. Tam je lastniku travnika prišel prav tudi kakšen izkop, odrezane veje sadnega drevja in podobno. Lani so ta del uredili s kamnito zložbo in bo kmalu problem, kam z odrezanimi vejami vrtnic. Zdaj še nimam pojma. Kam res z njimi?
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Do lani smo iz vasi vse, česar nismo želeli vreči na domače kompostne kupe, vozili ob iztek vaškega potoka, kjer je Sava spodjedala brežino travnika. Tam je lastniku travnika prišel prav tudi kakšen izkop, odrezane veje sadnega drevja in podobno. Lani so ta del uredili s kamnito zložbo in bo kmalu problem, kam z odrezanimi vejami vrtnic. Zdaj še nimam pojma. Kam res z njimi?
-
v Istri jih dajem na kup z ostalim nekurivnim materijalom (palmine liste, rizome, bolane paradižnike itd) in jih jeseni zakurim. od aprila do septembra se ne sme kuriti na prostem, v ostalem času moraš prijaviti kres. tukaj v Lj. mi proti plačilu "Želva" odpelje vse veje, tudi žagajo pod vodstvom strokovnjaka (menim se privat je bolj poceni). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
Poezija, se vidi, da nisi napisala po spominu ampak da to pravkar pocnes.
Sploh dolgolaske smo po kaki uri takega dela kot da bi nas privlekli od bogvekod. Vse strli na tisoc koncev, popraskan pa si tudi po mestih, za katere niti ne ves, da jih imas. Zvecer pa pinceta pa vlect trne s prstov. Da ne govorimo o tem, da obleka v trakovih visi s telesa.
Tako da ja, pridne smo.
En
vsem rozarkam!
Muha, jaz jih zmeljem in dam na kompost._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Tako da ja, pridne smo.
En
![poklon](images/smiles/vso_cast.gif)
Muha, jaz jih zmeljem in dam na kompost._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
-
Poezija, tole pa je bilo res slikovito napisano, sem se čisto vživela v situacijo....
Imam samo en rambler, Ghislaine de F., pa sem ugotovila, da niti ne znam dobro obrezati te vrtnice. Raste mi dve leti in je lani zares pognala, vse visi naokoli. Ali naj ji stranske poganjke zelo skrajšam; ali naj jo kar ovijam okoli in okoli?
Se vnaprej zahvaljujem za nasvet.
Prilagam eno cvetočo....
![](http://i1251.photobucket.com/albums/hh556/mojcas1/100620141217.jpg)
Imam samo en rambler, Ghislaine de F., pa sem ugotovila, da niti ne znam dobro obrezati te vrtnice. Raste mi dve leti in je lani zares pognala, vse visi naokoli. Ali naj ji stranske poganjke zelo skrajšam; ali naj jo kar ovijam okoli in okoli?
Se vnaprej zahvaljujem za nasvet.
Prilagam eno cvetočo....
![](http://i1251.photobucket.com/albums/hh556/mojcas1/100620141217.jpg)
-
O,Poezija, ravno te dni sem v vsem tem dogajanju, ki si ga opisala in vse drži kot pribito, še najbolj pa mi je všeč tista o pohvali, ki tako dobro dene
in ko se prebijam skozi vse to vejevje in trnje, se sprašujem,zakaj vse to počnem, a kaj hitro se potolažim in dobim odgovor....,saj ga poznamo, a ne?
![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif)
Tudi jaz sem skoraj pri koncu z obrezovanjem ,je pa še veliko čiščenja in urejanja,privezovanja in takih drobnih stvari....,pa škropiti moram še, pa še malo gnojiti in okopati,skratka vsaka prosta ura je namenjena vrtnicam
Tudi jaz sem skoraj pri koncu z obrezovanjem ,je pa še veliko čiščenja in urejanja,privezovanja in takih drobnih stvari....,pa škropiti moram še, pa še malo gnojiti in okopati,skratka vsaka prosta ura je namenjena vrtnicam