Obrezovanje vrtnic - splošno

Odgovori
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Poezija pozdravljena, lepo si napisala. ob branju sem začutila vznemirjanje ob misli kaj me vse še čaka. moji ramblerji o jej, kasneje climberji o jej, druge vrtnice o jej, o jej, a vse sami užitki. nekdo bo še mislil, da sem sadomazo. lepo se imej in naj ti bo lepa pomlad. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Čisto iz radovednosti: kaj počnete s kupi trnovih vej? Odvoz Mad , sekanje Mad Mad , mulčenje Mad Mad Mad ??? Kurjenje? Ali morda ograja okrog vrta Wink Laughing Laughing
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ja, Poezija, lepo se imamo Wink . In se mi kar milo stori, ko si ti že opraskana in skuštrana, jaz pa še ne Laughing . Moji ramblerji so še mladi in ko se tako zapletem vanje, sem žalostna, ko kdaj kakšno vejico tudi nehote odlomim. Pišuka, so občutljivi!

Do lani smo iz vasi vse, česar nismo želeli vreči na domače kompostne kupe, vozili ob iztek vaškega potoka, kjer je Sava spodjedala brežino travnika. Tam je lastniku travnika prišel prav tudi kakšen izkop, odrezane veje sadnega drevja in podobno. Lani so ta del uredili s kamnito zložbo in bo kmalu problem, kam z odrezanimi vejami vrtnic. Zdaj še nimam pojma. Kam res z njimi?
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Jaz imam nasproti hiše strmino k malemu potočku, ki nastane ko je več padavin. Prostora je še ogromno in bolj skrito očem._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

v Istri jih dajem na kup z ostalim nekurivnim materijalom (palmine liste, rizome, bolane paradižnike itd) in jih jeseni zakurim. od aprila do septembra se ne sme kuriti na prostem, v ostalem času moraš prijaviti kres. tukaj v Lj. mi proti plačilu "Želva" odpelje vse veje, tudi žagajo pod vodstvom strokovnjaka (menim se privat je bolj poceni). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Poezija, se vidi, da nisi napisala po spominu ampak da to pravkar pocnes. Laughing Sploh dolgolaske smo po kaki uri takega dela kot da bi nas privlekli od bogvekod. Vse strli na tisoc koncev, popraskan pa si tudi po mestih, za katere niti ne ves, da jih imas. Zvecer pa pinceta pa vlect trne s prstov. Da ne govorimo o tem, da obleka v trakovih visi s telesa.
Tako da ja, pridne smo.
En poklon vsem rozarkam!

Muha, jaz jih zmeljem in dam na kompost._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Garden-ja je napisal/a:

Muha, jaz jih zmeljem in dam na kompost.

poklon poklon poklon Ampak, me je kar groza pomisliti, da še enkrat več preprimeš vsako trnovo vejo Rolling Eyes . Potem že koža, ne samo obleka, visi v krpah dol Wink Laughing Laughing .
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Mi sicer nimamo veliko vrtnic in obrezane veje damo v rjavo kanto. Če bi bilo tega preveč ali če bi Snaga preveč poredko odvažala, bi jih mož s prikolico odpeljal na odpad.
Muha, saj če uporabljaš rokavice, še nekako gre, čeprav je treba vseeno paziti.
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Poezija, tole pa je bilo res slikovito napisano, sem se čisto vživela v situacijo....
Imam samo en rambler, Ghislaine de F., pa sem ugotovila, da niti ne znam dobro obrezati te vrtnice. Raste mi dve leti in je lani zares pognala, vse visi naokoli. Ali naj ji stranske poganjke zelo skrajšam; ali naj jo kar ovijam okoli in okoli?
Se vnaprej zahvaljujem za nasvet.
Prilagam eno cvetočo....
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

O,Poezija, ravno te dni sem v vsem tem dogajanju, ki si ga opisala in vse drži kot pribito, še najbolj pa mi je všeč tista o pohvali, ki tako dobro dene Very Happy in ko se prebijam skozi vse to vejevje in trnje, se sprašujem,zakaj vse to počnem, a kaj hitro se potolažim in dobim odgovor....,saj ga poznamo, a ne? Very Happy Very Happy
Tudi jaz sem skoraj pri koncu z obrezovanjem ,je pa še veliko čiščenja in urejanja,privezovanja in takih drobnih stvari....,pa škropiti moram še, pa še malo gnojiti in okopati,skratka vsaka prosta ura je namenjena vrtnicam
Very Happy Very Happy
Odgovori