Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Iris - perunika

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Nikogar ne žalim, Plamenka, mislim čisto resno. Če so cele peticije zaradi ene tise nekje v parku, bodo, verjemi, tudi zaradi napisov, da je nekaj alergeno. Nikjer nisem napisala, da so vse mame take, jih je pa veliko.
Tisti stavek o kulturi na psu seveda ne leti nanje ampak na one prve. Sem popravila, da ne bo še kdo razumel napak.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Žaljivo je kogarkoli označevati, da je neuk. Označevalo naj bi se dejanja, ne pa ljudi. Vsak človek lahko kdaj ravna nespametno, pa to ne pomeni, da je vedno nespameten. Zdaj pa ne bom več smetila teme glede tega.

Glede napisa 'alergeno' sem pa tudi jaz napisala, da bi Originalnilist lahko imela težave. Lahko bi koga skrbelo, saj nikoli ne veš, kaj komu pade na pamet. Tudi vsak bel prah, ki ga nekateri dobijo po pošti, iz previdnosti vzamejo resno in preverijo.

Originalnilist, res je težko karkoli pametnega svetovati. Ponekod kradejo pridelke, tebi so uničili rože, pred blokom jih pa niti zavarovati ne moreš.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Jaz lani na koncu nisem in nisem mogla zavreči dveh sadik paradižnika, vzgojenega na balkonu, vsaditi ju pa tudi nisem imela več kam. Pa ju končno vtaknem v veliko betonsko cvetlično korito pred vhodom v blok, s palico vred.
Sta šla ena-dve, he-he, s palico vred. Če bi vedela, bi se ju že prej znebila Smile_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Sosed svojo trto, ki raste ob cesti, že nekaj let škropi z vodo, v katero namoči malo pepela. Listi postanejo odurno flekasti in ima mir. Pred tem so mu grozdje potrgali do zadnjega. Pogosto je šlo v eni noči po pol brajde.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

tole je perunika s čisto malimi cvetovi, seveda ji ne vem imena:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sibirska perunika.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Muha, hvala. Vedno znova ugotavljam, kako malo vem o rastlinah in njihovih imenih. Tako kot da vidim človeka, ga poznam, slišim celo njegov glas, pa ne vem kako mu je ime Embarassed_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
Plamenka

Letos bom imela nekaj viškov perunik in jih bom ponudila, če jih bo kdo hotel. Ker jih do vmesnega srečanja, če bo, ne bom uspela razsaditi, Mejakove bom pa urejala počasi čez poletje, me zanima, če izkopane rizome lahko posušim čez poletje. Tudi prodajajo take, a vseeno me zanima, če je kdo že poskusil in če so se potem prijeli.
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Kolikor imam izkušenj, prenesejo marsikaj, niso pa najbolj zadovoljne. Bolj ti priporočam, da jih provizorično posadiš v kakšno plitvo posdo ali gajbico.
Uporabniški avatar
Plamenka

Ravno temu sem se skušala izogniti, ker bo tega najbrž veliko in ne vem, kam bi postavila vse te posode, ko imam že drugih loncev polno. Ko sem zgodaj spomladi oddajala modre irise, sem jih iz enega kupčka (nekje med pol metra do kv. metra površine) izkopala za tri večje posode. Tiste sem ioddala v nekaj dneh, zato ni bilo problema. Bom morala še razmisliti.
Seveda bi bilo najlažje, če bi takrat, ko bodo izkopani, kdo prišel iskat...
Mogoče mi bo nekaj uspelo razsaditi že v tem mesecu. Vsaj Blue denim, pa mogoče Sunset Sky.
Nazadnje urejal/a Plamenka 03 Jun 2019 20:54; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori