Helleborus - teloh
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Re: Helleborus - teloh
Telohi že na polno cvetijo, razen dveh temnih. Nekaj sem jih uspela fotografirati, je pa težko, ker so cvetovi večinoma obrnjeni navzdol. Ob Helleborus orientalis White Spotted Lady sem odkrila ogromno sejančkov in sem jih takoj populila, da mi križanci ne bi prerasli matične rastline. Pa sem lani odstranjevala odcvetele cvetove.
White Spotted Lady Double Ellen spotted white Smrdljivi teloh od BorutaL Zeleni teloh od BorutaL: Temno roza Rumenkast najnovejši od BorutaL:
White Spotted Lady Double Ellen spotted white Smrdljivi teloh od BorutaL Zeleni teloh od BorutaL: Temno roza Rumenkast najnovejši od BorutaL:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Kakšna lepota in raznolikost!
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Plamenka, kakšna pestrost, koliko lepote, pravo razkošje!
Me pa te slike spomnijo na Leno, mojstrico barvanja volne z rastlinami, tudi gobami, s Finske. Njihova posest je imela veliko površino, precej je bilo tudi svetlega gozda. Gojila ni le barvilnih rastlin, ampak še marsikaj drugega, tako, za dušo. Pa sva se dogovorili, da ji pošljem seme naših avtohtonih vrst teloha. Za enega mi je priskočil na pomoč nekdo z našega foruma.
In ni vzklilo čisto nič, ne prvo in ne drugo leto
Me pa te slike spomnijo na Leno, mojstrico barvanja volne z rastlinami, tudi gobami, s Finske. Njihova posest je imela veliko površino, precej je bilo tudi svetlega gozda. Gojila ni le barvilnih rastlin, ampak še marsikaj drugega, tako, za dušo. Pa sva se dogovorili, da ji pošljem seme naših avtohtonih vrst teloha. Za enega mi je priskočil na pomoč nekdo z našega foruma.
In ni vzklilo čisto nič, ne prvo in ne drugo leto

- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Hvala obema!
Lpmami, kaj pa če seme ni bilo dovolj zrelo? Menda ga je težko 'ujeti', ker hitro pade na zemljo, ko se glavice odprejo.

Lpmami, kaj pa če seme ni bilo dovolj zrelo? Menda ga je težko 'ujeti', ker hitro pade na zemljo, ko se glavice odprejo.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Možno je, verjetno je pa zelo malo, namreč, da bi se to zgodilo ne samo meni, ampak tudi onemu drugemu Gartlčanu.
-
- Kraj: Rimske Toplice
Telohi so muhadti. Včasih se semena zbudijo tudi čez 4 5 let, mi je 1x pravila svojo izkušnjo Bernarda Strgar. Posejane telohe je imrla v lončkih, še na stari lokaciji na delu ki je bil poleti senčen več let. In po 4 ali 5 letih presenečeno opazila, da so se v mnogih lončkih pojavile mlade rastline.
Semena so kaliva takoj, ko izpadejo iz mešičkov, potem "zaspijo" in pač včasih dolgo in trdno spijo.
Semena so kaliva takoj, ko izpadejo iz mešičkov, potem "zaspijo" in pač včasih dolgo in trdno spijo.