Jež - Erinaceus
- Seasmoon
- Kraj: Obala
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- Seasmoon
Da se znova malo oglasim glede mojega bodičastega prijatelja. Včeraj popoldan sem odstranila čist vse betonske kocke, ki sem jih imela kot ovira proti mačkom, da ne pridejo do briketov v hiško. Kocke so bile postavljene pri vhodu zunaj in notri. Za odstranitev kock sem se odločila zato, da vidim, če bo prišlo do kakšne spremembe, ker jež nikakor ni hotel v hiško. No, včeraj odstranim kocke in danes zjutraj vidim, da manjkajo briketi na krožniku. Vem, da ponoči mački hodijo okrog hiške. Ampak nikoli ne gredo notri. Zdaj možnosti sta dve, prva možnost je, da sem z odstranitvijo kock omogočila mačkom vhod, da so prišli do obroka, druga možnost pa je, da se je jež končno opogumil in odločil, da gre pogledat, kaj je v hiški?! Zanimivo, se mi zdi, da takoj naslednji dan, ko sem odstranila kocke, je šel nekdo notri in se napapcal briketov. Razmišljam, če gre sploh lahko maček čez tisti vhod v polkrogu. Pa lahko bi se splazil notri. Danes zvečer bom vsake toliko časa pogledala proti hiški in bom bolj pozorna, da vidim kdo hodi notri.
Life is like a game ... play it ...

- Seasmoon
Včeraj zvečer sem vidla ježka, ko je šel v hiško in to 2x.
Malo je pojedel briketov in celo hiško je prevohal in pol je šel ven.
Po mojem je samček. Se mi zdi zanimivo, da takoj, ko sem odstranila betonske kocke je jež šel papcat brikete v hiško še isto noč. Očitno se je bal kamnov!

- Seasmoon
muha je napisal/a: |
Veš, kako so rekli v starih časih za otroke, ki niso hoteli jesti? "Ko bo lačen, bo že jedel!" ![]() |
Muha, sem upoštevala tvoj nasvet. Hvala ti. Ampak mravlje ostajajo problem. Brikete čez dan odstranim in pol zvečer jih nazaj postavim. Sam še vedno vsako jutro je ogromno mravelj v hrani. Zgleda kot mravljišče. Kako naj se tega rešim?

-