Stran 11 od 26
Objavljeno: Ne Mar 08, 2015 10:53 am
Napisal/-a plod
V drevesnici Malus Vučja vas imajo črni ribez Ben Hope, ki je baje eden izmed najokusnejših ribezev če ne celo najbolj okusen piše.
Objavljeno: Ne Mar 08, 2015 11:00 am
Napisal/-a crtj
Objavljeno: Ne Jun 21, 2015 10:03 pm
Napisal/-a crtj
Oj, ravno sem pobral obe švicarki, noiromo in nimue. Kvaliteta je zelo dobra, količina pa ne, ker so grmi pomladi kar opazno pozebli.
Rez, ki je bila letos pomladi močnejša zaradi razpošiljanja vejic, jim je pa kot kaže bila všeč.
Zanima me, kako se je vam kaj prijelo - je uspelo?
Objavljeno: Ne Jun 21, 2015 10:17 pm
Napisal/-a metuljc
Meni žal ne. V vodi so mi lepo pognali korenine, potem, ko sem jih posadila v zemljo, pa niso hoteli več živeti. Žal.
Objavljeno: Ne Jun 21, 2015 10:19 pm
Napisal/-a crtj
No, bomo pa pomladi ponovili vajo, če te še zanimajo.
Objavljeno: Po Jun 22, 2015 12:57 am
Napisal/-a metuljc
Seveda me, hvala. Tudi kak bel in rdeč, če bo kaj viškov.
Objavljeno: Po Jun 22, 2015 1:08 am
Napisal/-a laksikon
hmm meni tudi ni ratalo. Prvo so pognali, izgledalo je vse OK, vendar se so kmalu posušili.
Objavljeno: Po Jun 22, 2015 1:32 am
Napisal/-a pep
Enoletne poganjke dam zgodaj spomladi v zemljo na stalno mesto, prijem je 100% in drugo leto že rodijo. Na našem EKO vrtu zdaj pridno obiramo grme, ki smo jih vzgojili na tak način.
Objavljeno: Po Jun 22, 2015 1:49 am
Napisal/-a crtj
Rdeča pri meni sta rovada (pozna, zrela cez kakih 10 dni, grozdi zelo lepo oblikovani, dolgi, enostavni za pobiranje) in jonkher (zgodnejsi, zrel zdaj, bolj raztresceni in krajsi grozdi, vendar zelo roden), beli je versajlec, samo ta nekako vedno ostane pozabljen. Najboljse, da kar po grm prides
Objavljeno: Po Jun 22, 2015 1:51 am
Napisal/-a crtj
laksikon je napisal/a: |
hmm meni tudi ni ratalo. Prvo so pognali, izgledalo je vse OK, vendar se so kmalu posušili. |
Bah :(
Potem bom kar zdaj poleti pobral mehke poganjke in jih poskusil že ukoreniniti v lončkih.
Morda je kaj posebnega s tema dvema sortama... Mojih vejic od pomladi 2014, ki so šle potem jeseni v zemljo, je danes živih malo več kot polovica. Normalno bi ribez bil nekaj takega kot vrba... Odrežeš, potakneš, dela.