Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Saj sem vsak dan z vami, a se ne oglašam, kadar nimam kaj dodati. Pa tudi nekaj "bogokletnih" prepričanj mi je lastnih in ne želim dvigati prahu.lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Pa tudi nekaj "bogokletnih" prepričanj mi je lastnih in ne želim dvigati prahu.lp
Le zakaj ga ne bi! Vsak ima lahko svoje mnenje, ki se razlikuje od mnenja drugih. Če ga predstavi spoštljivo do drugih in ga ne vsiljuje, nas to lahko bogati. Seveda ob zrelosti drugih članov, da se ne čutimo napadene, ko nekdo predstavi svoje - drugačno mnenje._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mravlja, si predstavljam, da je solata v trati res lahko nadležna reč, ker je godna za pobiranje, ko je zadosti velika/visoka - dosti večja/višja kot motovilec. Motovilec pa v trati deluje tako nekako kot marjetice. Ko je majhen, ga košnja ne doseže. Pozno jeseni, pozimi in spomladi pa ne kosimo. Takrat motovilec lahko raste... Tudi, če ne bi uspeli pobrati vsega, ne bi uspel semeniti in se razsejati brez naše volje, ker bi ga s prvimi košnjami spomladi uničili. No, moje razmišljanje je bilo posledica dejstva, da nam po navadi vedno primanjkuje površin za gojenje zelenjave in sem mislila, da bi si na tak način lahko malo pomagali in hkrati zadistili tudi našo željo po okrasni trati. Seveda pa v tem primeru trata ne sme biti negovana s kemijo._________________naredimo svet lepši
Obe sliki iz ~ enake razdalje s fiksiranimi vsemi parametri. Po 47 dnevih od setve, prvih 20 pretežno sončnih dni v zimskem vrtu, nato pod LED lučkami, raznovrstne, moči od 22 do 40W na m^2. Širina pladnja 16cm neto. Na levem je več mahu, alg oziroma ne vem česa.
Kotrolni 2 dni mlajši posevek v 14cm neto široko korito. Desno vrtna zemlja, levo najcenejša Obi. Seme povsod prekrito z Obijevo zemljo. Ne moreš verjet, koliko bolje raste v vrtni zemlji. Gnojil nisem nič. Največji v vrtni zemlji imajo prve liste daljše za slabih 5mm. Imam občutek, da v pesku nazaduje, ker je peska samo dobre 3cm.
Moram povedat, da sem z mojim "travniškim" motovilcem več kot zadovoljna. Zelo lepo raste med vsemi bilkami in listjem, ki ga je veter nanesel na površino, kjer raste. Se mi zdi, da ga vsa ta gneča zaenkrat prav lepo ščiti in nič ne moti. Žal mi je edino, ker sem ga na nekaj mestih sejala pregosto (sem mislila: saj tako in tako ne bo nič), tako je tam miljon majhnih nagnetenih rastlinic._________________naredimo svet lepši
Dober večer, ali morda kdo ve, katera vrsta motovilca je to na sliki? Seme smo dobili od sorodnice že precej let nazaj in tudi ona ne ve več, katero sorto je imela. V Avstriji in Nemčiji sem odkril vrečko semen, na kateri piše za to vrsto, da je "motovilec Vit" karkoli bi to pomenilo in tista vrsta je na sliki in tudi posevek zelo podobna temu, ki ga imam jaz. Ampak zanima me, kako bi se imenoval slovensko.
LP
PS ne znam vstaviti slike.... sliko in vprašanje sem sicer postavil v Facebooku skupini "vrt za boljši jutri"_________________Vrt je vir zdravja