Česen 2025

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Re: Česen 2025

Odgovor Napisal/-a Melona »

Muha, je prepišno, ampak soditi po le nekaj glavicah najbrž ni merodajno, jih je bilo max 6. Pa ni bila anka, ampak gardos.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sem nekaj mini čebul iz lanskega leta pustila v kartonski škatli pod nadstreškom. Letos jih najdem, obstale so do konca maja. Očitno je nekaj na tem, da jih shranjujemo na hladnem in ker nimamo hladnih hiš, je na prostem najbolje.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Česen imam v nizkih kartonskih škatlah, čebulo pa spleteno v kite in obeseno.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem na njivi pobrala semenski česen, tistega, ki ni naradil cvetnega stebla. Se je že polegel in začel rumeneti. če bi ga še malo pustila, ga ne bi več našla. Posadila sem cele cvetne glavice, tako so česnčki zrastli v šopkih... Zemlja je bila dokaj rahla in sem jih brez težav izkopala.

Slika Slika

Nekaj sem imela velikih zarodnih čebulčkov. Te sem posadila vsakega posebej. Zdaj so lepe rastline, vse so nastavile cvetove, ki pa sem jih porezala, ker želim, da naredijo kar se da lepe glavice.

Slika

Posajen imam tudi španski česen Garcua. Ta je že skoraj čisto rumen. Mislim, da je že dozorel in ga nameravam v ponedeljek pobrati. Nima cvetnega stebla. So pa posamezne rastline naredile zarodone čebulčke na steblu.

Slika Slika
brbr

Na vrtu pa je Aglione della Valdichiana odprl cvetke... To bodo žuželke vesele.

Slika
brbr

Danes sem pobrala španski česen Garcua. Me je zelo razveselil z (v povprečju) zajetnimi glavicami.

Slika
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Brbr, kdaj boš pobirala Anko? Moja ima že precej suhe liste in ne vem, a jo je pametno že pobrati. :roll:
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Copatka, nameravala sem začeti jutri. Ampak, glede na vremensko napoved, se bo akcija začela v petek popoldne in soboto. Upam, da bo takrat vreme suho, ker je moja Anka že povsem suha (posušena). Upam, da glavice ne bodo začele razpadati...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem imel letos po dolgem času spet nekaj rastlin Anke. Pospravil včeraj. Nekatere so prav kapitalne !
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz tudi planiram pobiranje v soboto. Listje je že zelo suho, glavice bi pa najbrž lahko še malo ostale v zemlji. Ne vem, jih bom konec tedna testno nekaj pobrala in se potem odločila.
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori