Paradižnik 2025
-
Re: Paradižnik 2025
Platar, listi, ki sem jih odrezala se tal niso samo dotikali, ampak so na tleh kar ležali
V drugačnih razmerah bi verjetno hitro šel v črno. No, se veselim barve, in komaj čakam pokušino:)

-
- Kraj: Domžale
Danes pojedel prvi zrel plod - z mikro paradižnika Venus. Ga imam skupaj z Red Robin v koritu na okenski polici.
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
Pri meni sta danes dozorela prva sezonska: Sweetie in Snow white.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Cream Sausage je bogato obložen. Že dolgo kaže rumenkasto barvo, a še ne intenzivno, predvsem pa je na otip še čisto trd. Očitno je vročina zorenje zelo zavrla, če ne kar ustavila.
To je poleg Maglia Rosa moja letošnja edina novost pri paradižnikih, zato tako težko čakam na pokušino.
To je poleg Maglia Rosa moja letošnja edina novost pri paradižnikih, zato tako težko čakam na pokušino.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Moji balkončkarji zorijo v valovih. Povsem v skladu s pomladanskimi menjavami toplih in mrzlih obdobij. Cel teden sem jih pridno obirala, vsaj kilo jih je bilo vseh skupaj, v petek pa ni bilo nobenega zrelega več in kot vidim po stanju plodov, bo premora vsaj dva tedna. Ko še ni bilo tako izrazitih menjav v temperaturi, so zoreli neprekinjeno.
Na vrtu pa prvi češnjevci. Kljub škropljenju s CalPhos se je na eni sadiki pokazalo pomanjkanje kalcija. Zuf piše, da mora biti pol lupin še belih, da te dajo kalcij, prežgane pa fosfor. No, moje so bile kar vse precej prežgane.
Na vrtu pa prvi češnjevci. Kljub škropljenju s CalPhos se je na eni sadiki pokazalo pomanjkanje kalcija. Zuf piše, da mora biti pol lupin še belih, da te dajo kalcij, prežgane pa fosfor. No, moje so bile kar vse precej prežgane.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Kot prvi se je pri nas začel barvati ravno največji - Homestead.
-
Dvakrat sem že pobirala Pendulina orange v loncu. V rastlinjaku pa zori tudi že Goldheart in še ena nova sorta, moram pogledati v zapiske za ime.
-
- Kraj: Žiri-NM
Paradižnik iz njive, velik, utrgan prejšnji teden. se poznajo junijske visoke temperature in moje zgodnje sajenje 3 sadik
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
-
- Kraj: Domžale
Impozantna masa, vendar osebno takih debeluhov več nočem gojiti.
Uporabno le za omake, pa še to je treba precej obrezovati.
Uporabno le za omake, pa še to je treba precej obrezovati.