...kako je s to "našo" čepasto folijo? Se prodaja zgolj na kolute ali jo tudi odrežejo na tekoče metre. ....
čepasto folijo prodajajo trgovine z gradbenim materialom. Rola je različne širine od 1m, 1.5m, 2m... do 3m in so dolžine 20m. Režejo in prodajajo pa jo na metre (Vsaj MIX jo).
Za "žaklčke" za sadike pa velja da je filc - gradbeni filc. To pomeni da ni organski material in da na vlagi in v zemlji ne razpade. Razpade pa juta ipd.
Če bodo žaklčki stalno vlažni se bo v njih vrasla korenina, če pa bodo suhi da bo "air" pa bodo po moje morali biti dovolj veliki da se ta suhost ne bo poznala v sredini oz. bo stalno veliko nihanje. Ko se zalije je mokro potem pa predno spet zaliješ je že suho.
Me prav zanima, kako bo z izsuševanjem, ker npr. pri sadikah v "lončkih" iz časopisnega papirja sem imel problem, da je časopisni papir s kapilarnim dvigom vlekel vlago navzgor in tako sušil substrat. Sem jih moral zložiti čisto drug ob drugega in še vmes v morebitne praznine nasuti substrat, da je vse skupaj držalo vlago.
Sicer izven teme, pa kljub vsemu. Bi bilo zanimivo vedeti kolikšen delež končne ekonomske profitabilnosti pobere takšen nasad v primerjavi z nasadom v tleh.
zuf, ja, mislim da je na tvojem linku filc - malo debelejši.
hm, polipropilenske vreče ... sem na začetku pomislila nanje, ampak sem jih sploh s "prihodom" filca tudi odmislila: - niso za domače šiv. stroje, razen če ima kdo težko, profesionalno mrcino - pri gostem tkanju, kakršno naj bi bilo, da bi bile vreče vzdržljive - so skoraj oz. popolnoma neprepustne (kar tudi pravi google prevajalnik) in jih potem naknadno luknjajo
Lahko pa grem pogledat bivše sodelavce, kaj sedaj sploh delajo in če imajo kakšno staro mašino za šivanje za prodat, pa bomo odprli podjetje za šivanje zračno/sadilnih/zemlja-zrak/ .... loncev
Če te zanima, zuf, si lahko te tkanine pobliže pogledaš v grosupeljskem Motvozu - upam, da še imajo tovarniško skladiščno prodajo in upam, da še tkejo PP tkanino. Mimogrede pa si lahko nabaviš še kaj vrvi (ni mišljeno kot reklama)
Tudi meni je filc všečnejši. Za vreče večje od 3L se bo najbrž super obnesel, za manjše pa čepasta folija. Sivi in črni filc mi zgledata super za zdaj.
A je kdo že videl od blizu / potipal ta filc? Me zanima, koliko je debel in kako gosto sfilcan, zbit._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje