Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buxus - pušpan

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Evo, danes našla že 6 razvitih zeleno-šekastih gosenic.. jutri grem v akcijo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Jaz sem se od mojih že poslovila. Dva velika sta mi že lani vzela slovo. Pa nista bila preveč napadena. Sta se kar začela sušita. Rastla sta v velikem loncu že več kot deset let. Bila sta redno zalivana in občasno tudi pognojena. Imam jih pa tudi posajene v krogu okoli fontane. Tudi tisti so skoraj vsi suhi. Samo ponekod je kakšen zeleni listek. Za te mi je zelo žal, ker sem jih vsako leto obrezovala in so bili poseben okras. Vsako leto mi jih je uspelo rešiti, lani je pa bilo napadov 🐛 enostavno preveč. Krog je imel premer meter in pol. Ali kdo ve, so kakšni nadomestki za pušpanki jih te gosenice ne napadajo. Nekaj, da se lahko striže na višino 40 in širino 30-40.[/b]
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Že kar nekaj časa je, kar je bila zadnja razprava na temo pušpanove vešče in drugih pušpanovih težav. Katere zimzelene grmičke ste nasadili, ki se dajo oblikovati. Nimam več volje vsako leto trikrat špricati, ker pobiranje gosenic ni uspešno. Zadnje tri bom odstranila, pa bi rada izvedela vaše izkušnje z nadomestnimi grmički._________________Janika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Japonska trdoleska
Je več sort. Ene se bolj nagibajo h plezanju, druge so pa primerne za tudi oblikovanje grmov v razno-razne oblike. Rastlina je lepo prezimna, rast je počasna. Zlahka se jo razmnoži s potaknjenci. Zaenkrat na njej še nisem opazila škodljivcev.
Janika

Odgovor Napisal/-a Janika »

Hvala gospa, bom raziskala.
Pozdrav skupini._________________Janika
Odgovori