Pri Plamenki

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Saj veš, da me mora kaj pošteno suniti v rit, da se spravim kam na obisk Embarassed . Do takrat bom pa uživala v slikah Very Happy .
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Bo treba enkrat najti kak razlog. Very Happy
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Tudi meni je všeč ta kombinacija peska in loncev. Ne samo všečno, verjetno je tudi praktično.
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala! Res je tudi praktično, ker lonce po potrebi lahko premikaš. Na primer čebulnice, ki odcvetijo, prestaviš drugam in daš nove cvetoče. Pa čilije sem prestavila z okenske police, ker je sonce preveč žgalo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Prvič mi je zacvetel echinocereus pectinatus rigidissimus:

In končno Robertova Alojzijeva lilija:

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A nima Alojzijeva lilija rumenih prašnikov? Vsaj tako imam v spominu iz mladosti.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moram reči, da nisem bila pozorna na to. Na netu so na fotografijah res z rumenimi prašniki. Robert? Kakšna je tvoja? Pa tvoja, Muha - zadnjič si napisala, da je zacvetela.
En cvet, ki ni na sliki, ima svetlejše prašnike, bolj svetlo rjave, ne tako temne, kot so tile. Bom pogledala, kakšni so na začetku, ko se bo odprl naslednji cvet. Je pa zelo visoka in zelo lepo diši.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

To ni Alojzijeva lilija, tista prava, stara, ima res rumene prašnike. Sicer pa dandanes prodajajo pod njenim imenom vse mogoče, tudi jaz sem že bila razočarana.
Seveda pa je ta na sliki zelo lepa Laughing ._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:
Pa tvoja, Muha - zadnjič si napisala, da je zacvetela.
.

Ni bila taka kot tvoja pa tudi ne tipična starinska alojzijeva lilija, kakršno sem imela v spominu. Te stare so imele bolj zavite cvetne lističe in nekaj manjše bolj gosto stisnjene cvetove. Kakšne prašnike je imela nimam več v spominu, je že odcvetela. Če bi se na silo hotela spomniti, mislim, da niso bili rumeni. Je bila pa kljub temu nadvse lepa in dišeča.

Takole alojzijevo lilijo imam v spominu iz mladosti:

Ta, ki jo imam, je pa verjetno sestrica tehle robertovih:

avtor: robert

Pomembna razlika, na katero je že pred časom opozorila Jožica od Trajnic je, da prava alojzijeva lilija požene prvo zelenje - nizke široke liste - že avgusta in ostanejo zeleni čez vso zimo.
Uporabniški avatar
Plamenka

Zanimivo. A gornji del ne pomrzne čez zimo?
No, kakorkoli že, tudi meni je moja bela lilija zelo všeč in zelo lepo diši. Wink
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”