Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprika 2018

titka

Odgovor Napisal/-a titka »

Krasne so!!

Moje so pa postale svetle in spodnji listi so odpadli. Morda so bile premokre ali ne vem kaj.

smrk smrk
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Titka, morda so pa le lačne.
titka

Odgovor Napisal/-a titka »

Morda. Dva dni nazaj so dobile špric magnezija, danes pa še futer z zalivanjem. Po mg so dobile malo lepšo barvo. Upam da bo današnje dognojevanje uspešno.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Tako lepih sadik paprik pa nisem imel še nikoli. Tole je sicer nekaj dni stara fotografija, zdaj so še malenkost večje.
Se mi zdi, da je pri paprikah kar zelo pomembno, da posadiš velike in močne sadike, morda bolj kot pri kakšni drugi zelenjavi,
kjer so se mi tudi bolj šibke rastline pogosto lepo opomogle na prostem.

Najraje bi jih res čimprej vse posadil na stalno mesto. Morda že v nedeljo ...

Andrej Banko

Voda je pozimi na srečanju delila semena enih svojih oranžnih, majhnih paprik.
Zanimivo, da na nekaterih sadikah iz teh semen rastejo podolgovati plodovi, na drugih pa bolj okroglasti.
So pa zelo polne, tale pa še posebej. Prav neverjetno ....
Ja, to je na eni sadiki. Pa šele dober mesec je na prostem !

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole je ali zamenjava pri semenih ali pa skrižano seme. Prave male oranžne praviloma ne presežejo dolžine prsta. Tudi skrižajo se ne prav hitro. Tele tvoje me bolj spominjajo na ene rdeče, zelo dolge, pravijo, da kupljene v Lidlu. Lani sem iz ene take pobrala seme in posejala. Prijetno so me presenetile v rodnosti in okusu, zato jih imam tudi letos. Nekaj imam v spominu, da je tudi to seme krožilo na "kavicah". Zadnja slika na tej strani
Andrej Banko

Ja, seme teh ogromnih rdečih iz Lidla sem tudi vzel, se spomnim. Direktno iz ploda.
Tudi 4 tista semena sem posejal. Ampak ta ni ta. Tiste rastline so drugačne. Večje, z večjimi, bolj temnimi listi, rast je bolj pokončna, razpotegnjena, bolj v stilu klasičnih ajvaruš.

Se spomnite, ko sem marca pisal in objavljal fotografije, kako mi ena sadika iz vodinih semen ( oranžnih paprik ) ekstremno hitro raste in napreduje.
No, to je ta. Me res zanima, kakšno čudo bo zraslo !?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej Banko je napisal/a:

Se spomnite, ko sem marca pisal in objavljal fotografije, kako mi ena sadika iz vodinih semen ( oranžnih paprik ) ekstremno hitro raste in napreduje.
No, to je ta. Me res zanima, kakšno čudo bo zraslo !?

In, če bo to čudo okusno, spravi zadosti semen, saj nas poznaš, kajne? Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Čeprav daleč od tega, da bi bile zrele jih moram pobirati - vse tiste, ki se dotikajo tal.

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

No sedaj pa prva runda polnjenih paprik danes. Ne rastejo v rastlinjaku.

_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori