Danes za vrtnice
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
crtj je napisal/a: |
Da se tako majhno bitje ne matra s cvetovi in gre namesto tega raje naprej v rast? Sadjarsko razmišljanje, vendar ker ne vem, zakaj ne bi bilo smiselno ga prenesti tudi k vrtnicam - vprašam. |
Tudi sadju cvetenje ne škodi, izumučijo ga šele plodovi. Če bi nastavila šipke, te bi pa potrgala.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Je sadika od frenchtearose.com.
Evo fotka.
Razumem riziko, da izpadem težki kronik, vendar ta flaša je prva "standardna" stvar, ki mi je bila pri roki kot merilo. Psa tokrat ni na sliki, ker ni prostora.
Tanja, tudi pri nas smo načeloma vsakega cveta veseli, vendar je vrtnic nasajenih že precej, tipično so to velike zverine, ko se lotijo, je vse polno in tako ni problem pri kakšni sveže prispeli počakati, da se okrepi.
V podobni situaciji je še par primerkov Darlow's enigma, vendar tista zadeva je po mojem razumevanju na pol divja in me manj skrbi.
![](http://shrani.si/f/44/6d/K6Jxxq1/img20190520130612.jpg)
Evo fotka.
Razumem riziko, da izpadem težki kronik, vendar ta flaša je prva "standardna" stvar, ki mi je bila pri roki kot merilo. Psa tokrat ni na sliki, ker ni prostora.
Tanja, tudi pri nas smo načeloma vsakega cveta veseli, vendar je vrtnic nasajenih že precej, tipično so to velike zverine, ko se lotijo, je vse polno in tako ni problem pri kakšni sveže prispeli počakati, da se okrepi.
V podobni situaciji je še par primerkov Darlow's enigma, vendar tista zadeva je po mojem razumevanju na pol divja in me manj skrbi.
![](http://shrani.si/f/44/6d/K6Jxxq1/img20190520130612.jpg)
- Melona
- Kraj: Litija
Če je sajena lani jeseni, je vse ok, le odcvetelih cvetov ne pusti gor, da ne bo šla v šipke. Ti nisi nikoli sadil Petrovićevih sadik, kajne? Tam smo res znale dobiti kakšno rahitično. Pa so tudi naredile kakšen cvet in preživele. Če bi pa cvetenje tele tvoje povzročilo noči brez sna, pa kar po škarje 🙂. Mir je le mir. Če ti kaj pomaga; sejancem nikoli ne utrgam popka, pa so po par cm visoki in v jogurtnih lončkih posajeni.
- crtj
- Site Admin
- Kraj: Prekmurje
Tanja, tiste velike zverine so povečini Kordesice, ne vem, ali je prav zanje značilno, vendar tipično so pomladi zelo močno odgnale in ni bilo takih dilem.
Morda je ta malo počasna tudi zato, ker je na bolj senčni legi - zjutraj ji pogled na sonce zastira stavba, potem je uro-dve osončena, nakar jo delno zakrije velika stara hruška in tako ostane do večera. Ravno zato sem za ta položaj izbral GdF, ki jo hvalijo, kako lepo da se obnaša tudi v takšnih razmerah.
Melona, tukaj imamo od Petrovića Rambling Rosie, Chewbluemore in Cheworangemane. Prišle so vse take, da sem se jih bal bolj ostro pogledati.
Za prvo sem se res tresel in tam niti nisem spraševal, samo rezal
Drugi dve sta odgnali v Kordes slogu (čeprav ne spadata) in sta danes že solidni. Modra ima nad 2 m, oranžna pa je sicer bolj počasna z višinoi, ker je bila postavljena kar v sadovnjak poleg posušene slive in niso ravno pesniške razmere, vendar ima močne veje in je prav tako OK.
Morda je ta malo počasna tudi zato, ker je na bolj senčni legi - zjutraj ji pogled na sonce zastira stavba, potem je uro-dve osončena, nakar jo delno zakrije velika stara hruška in tako ostane do večera. Ravno zato sem za ta položaj izbral GdF, ki jo hvalijo, kako lepo da se obnaša tudi v takšnih razmerah.
Melona, tukaj imamo od Petrovića Rambling Rosie, Chewbluemore in Cheworangemane. Prišle so vse take, da sem se jih bal bolj ostro pogledati.
Za prvo sem se res tresel in tam niti nisem spraševal, samo rezal
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
-
V Prešnci se nahaja vrt z več kot 300 vrtnicami, med katerimi je veliko starih antičnih vrst,preko 100 vzpenjalk, ter tudi modernejše vseh poznanih evropskih žlahtniteljev.Prejela sem občinsko nagrado za najlepše urejen vrt ,kateri je bil predstavljen tudi v oddaji Ambienti na rtv.Njihov čas cvetenja je v tem času najbujnejši,zato vabim na ogled v dnevih odprtih vrat do 9.6.
Lepo vabljeni
Lepo vabljeni