Stran 11 od 45
Objavljeno: To Mar 25, 2014 4:46 pm
Napisal/-a Klavdija
ni problema, rade volje pomagam, saj za to pa smo tu!!!!
To je lahko tudi preventiva, samo je treba polivat, ne pa samo škropit! Tako kot bi zalival malo bolj konkretno!!!_________________Narava je naš največji dragulj!!
Objavljeno: To Mar 25, 2014 10:26 pm
Napisal/-a lpmami
brbr je napisal/a: |
Bom letos probala škropit z rabarbaro (samo dobiti moram še sadiko ). |
Jaz jo ponujam v Izmenjava semen in rastlin. Lahko se dogovoriva na ZS._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Mar 25, 2014 11:05 pm
Napisal/-a brbr
Super. Se ti javim. Hvala. Sem mislila prosit Metuljc, ker sva se menili že lansko leto pa potem nekako nisva izpeljali do konca..._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Po Mar 31, 2014 8:25 pm
Napisal/-a vodenka
No zdaj pa jaz rabim en strakovni nasvet ,v jeseni nisem utegnila pobrati ves česen iz njive zdaj je ta česen zrastel v velik šop ,pa me zanima ali lahko ta šop populim da ostane bolj redek ,ali vse to postim primiru ,ali je možno iz tega šopa da zacveti in naredi semena .
Hvala
Objavljeno: Po Mar 31, 2014 10:10 pm
Napisal/-a brbr
Vodenka, mislim, da bi bilo dobro, če bi posamezne rastline razsadila, tako bi rastle naprej kot posamičen česen in bi oblikovale normalne glavice. Drugače bodo bolj drobne rastline in posledično bodo tudi cvetovi in zarodni čebulčki bolj drobni (vsaj mislim tako). Če jih boš razsajala, pa ti svetujem, da to narediš tako, kot sem svetovala Ivčk malo nazaj - bistvo je, da pri presajanju ohraniš čimveč korenin, ki jih potem posadiš čimglobje v zemljo_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Po Apr 14, 2014 11:13 pm
Napisal/-a metuljc
voda je napisal/a: |
hejhej, nekaj fotk česna z nepovabljenimi gosti v istrskem česnu sosede. lepo posušeni enako kot česen. ...?...lpvoda
na fotki 1. moj istrski, 2. kupljen na Bežigrajski tržnici in lani prvič posajen in 3. Anka od brbr. št. 2 se hitro suši in plod rjavi. št. 1 in 2 se dobro držita in sem jih letos posadila oz. posejala kar dvojno porcijo dol v Istri.
istrski česen od sosede (gnojen-nepovabljeni gosti?)
istrski moj česen (dobljen od iste sosede pred 10-timi leti)
|
"Kdor čaka, dočaka" ali zdaj vemo, kaj je to. In, odgovor je prišel preko Tomija Trilarja iz PMS, hrošča je determiniral (do rodu, za določitev vrste bi bil potreben vsaj en osebek) gospod Frank Köhler, mislim, da iz Berlina.
Gre torej za vrsto rodu Brachycerus, družina Brachyceridae, hrošči, žuželke, živali. Vem, da to ime nikomur ne bo nič povedalo, ampak, firbec je potešen, Voda bo vedela, kateri hrošči jedo česen pri sosedi, če bo jeseni nabrala nekaj primerkov in natanko napisala, kje in kdaj so bili najdeni, jih bomo poslali gospodu, ki se z njimi ukvarja.
Slovenskega imena seveda nima, niti rod, niti družina, ki ji ta rod pripada.
Objavljeno: To Apr 15, 2014 10:52 am
Napisal/-a voda
Metuljc hvala tebi in gospodu iz Berlina. ko bom znova (upam, da ne pri meni) našla hrošča ga spravim in opišem kje, kdaj itd je bil nastanjen in najden. hvala lpvoda
PS;(še sem tukaj, jutri izkopljem dogovorjeno)_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: To Apr 15, 2014 11:49 am
Napisal/-a brbr
Metuljc, super .
Pri vsem me najbolj veseli, da nima slovenskega imena - po tem namreč sklepam, da je pri nas tako redek, da ga ni bilo potrebe poimenovat._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Če Apr 17, 2014 12:10 am
Napisal/-a Irenca
Mene pa zanima, če pri vas tudi česnovi listi v konicah postanejo rumenkasti že zdaj aprila. Sem šla prejle malo pogledat in sem videla, da konice listov rumenijo, kot da so malo posušeni.
Brala sem, da česen rumeni, če je v zbiti, ne zračni zemlji. Vendar sem jaz česen že okopala, pa tudi ves čas ima zastirko iz slame in je zemlja zelo rahla, tako da mi ni jasno...
Objavljeno: Če Apr 17, 2014 12:13 am
Napisal/-a pika
Nekateri zunanji listi malenkost porumenijo, ampak če iz sredine lepo zeleno odganja temu ne polagam posebne pozornosti.