Stran 11 od 22
Objavljeno: So Jul 01, 2017 10:14 pm
Napisal/-a brbr
No, če ima še večino zelenih listov, ga še pusti, se bo še malo odebelil. Za pobrat je takrat, ko je 2/3 listov posušenih. Takrat je skrajni čas._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: So Jul 01, 2017 11:29 pm
Napisal/-a kate
@bicikel:
Malo mešaš strok in glavico!. Menda ti ni zrasel spodaj samo en strok? - ja, hvala; glavico sem imela v mislih. No, pa saj se razumemo.
Drugače pa se zgodi in isto sem v nekaj primerih opazil sam, da sredi stebla česen tvori zarodne čebulice. - ja, tako izgleda, samo da ne izgledajo kot zarodne čebulice, ampak dejanska mini česnova glavica.
Moram reči, da nisem bil pozoren ali so bili v teh primerih povsod pski potrgani ali ne, ampak načeloma jih vse potrgam. - pskov ni
Našla sem samo eno fotko čisto identične zadeve, ampak povezava ne deluje.
Tukajle je fotka (tud ni dobra) tega, kar opisuje bicikl:
http://twitpic.com/6rzh6
Pa še tukaj, kar imenujejo (običajni pski in situacija podobna moji):
https://goingtoseed.wordpress.com/2010/07/22/garlic-varieties-and-their-scapes/
Se našla še tole, kar verjetno lepo dopolni odgovor na moje vpr.:
Hardneck Garlic: Allium sativum subsp. ophioscorodon Cloves grow in a single circle around a central woody stem. These varieties also produce, or attempt to produce, a flower stalk. What makes these garlics stand out is the range and quality of flavors they exhibit. Hardneck garlics typically have a shorter storage life than softnecks.
Softneck Garlic: Allium sativum subsp. sativum These varieties produce cloves in several layers around a soft central stem. Approximate cloves per pound can vary based on seasonal conditions and the variety. These easy-to-grow garlics are excellent in the kitchen and usually have the best storage qualities. Great for braiding.
Elephant Garlic: Allium ampeloprasum Not a true garlic, these enormous bulbs have much milder and sweeter flavor than garlic, as it's related more closely to a leek. Elephant garlic is planted 6-8 inches apart and covered with 4-6 inches of soil.
Bojda to nastopi zaradi stresa (preblaga zima, premila zima ipd.). No, jaz se ne stresiram preveč zaradi tega, je bila bolj zanimivost.
Objavljeno: To Jul 04, 2017 4:19 pm
Napisal/-a copatka
Citiram: |
Večino semenskega pa sem pospravila že kar nekaj časa nazaj, ker se je polegel. Zdaj se suši. |
Brbr, a semenski praviš tistemu iz zarodnih čebulic? Ker meni se je tudi polegel, ampak sem krivdo valila na voluharja, ki mi je s svojimi rovi čisto prestavil in spodkopal česen . Potem bolje, da ga tudi kar poberem? Ker sicer je moja anka še čisto zelena, niti malo ji še ne rumenijo listi.
Lanska je tudi še čudovita, sem in tja kakšen strok malo kali, nobenega prhkega ni, samo malenkost je uvel . Večino sem ga pred par dnevi zmrznila za piščanca s česnovimi stroki, ostanek pa bo do novega še čisto lepo zdržal. Tale gospa Anka me res navdušuje! _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: To Jul 04, 2017 10:31 pm
Napisal/-a brbr
Copatka, živjo.
Ja "semesnki" pravim tistemu iz zarodnih čebulic. Tiste rastline, ki niso naredile cvetnega stebla, so se pri meni že dolgo nazaj polegle (najbrž tudi zaradi pomanjkanja vode). Tako sem jih populila. V zemlji so imele glavico z enim strokom. Tisti semenski, ki so pognali cvetno steblo (in bodo imeli glavico z več stroki), pa so še v zemlji, a že rumenijo. Izkopala jih bom predidoma čez dobrih 10 dni.
Me veseli, da ti Gospa dobro služi. Moram reči, da je tudi tvoj recept za piščanca s česnovimi stroki več kot odličen..._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: To Jul 04, 2017 11:05 pm
Napisal/-a metuljc
In kje najdem ta recept?
Objavljeno: To Jul 04, 2017 11:21 pm
Napisal/-a mravlja
Ja, res, kje je? Tudi mene zanima.
(verjetno nekje v blizini piscanca )
Objavljeno: To Jul 04, 2017 11:31 pm
Napisal/-a metuljc
A se povabiva k copatki?
Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:20 am
Napisal/-a mravlja
Uu, prav rad...
Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:35 am
Napisal/-a copatka
Zelo bi bila vesela obiska!! Če se vam uspe uskladiti - dobrodošle/i! Metuljc že pozna pot in po moko mora, a ne, Metuljc?
Za vsak slučaj, če ne uspe, sem pa dala piščanca s česnom med recepte ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Sr Jul 05, 2017 12:59 am
Napisal/-a mravlja
copatka, recept sem nasel tu in se zahvaljujem, je videti obetaven.
Kar naenkrat imam obcutek, da ni zdravo oditi lacen v posteljo .