Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Samoizdelava rastlinjaka

Odgovori
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Janez, kako pa boš tole sidral v tla?
JANEZ L

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Štirje železni profili na kotih + vsaka podolžna stranica s tremi železobetonskimi palicami. Bo pa vse malo nad nivojem zemlje. Rešitev mi je že znana, samo še udejaniti jo moram. Very Happy Si pa tako blizu, da lahko prideš pogledati kako "ustvarjam". Pa še degustacijo mojega drugega vira samooskrbe lahko narediva. Twisted Evil_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
JANEZ L

Počasi, se daleč pride... črv

_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Janez, lično izdelano, ampak kmalu ti bo žal, da ni večji.
Jaz imam podobnega, širine 4m in dolžine 8m.Vanj dam 4 vrste paradižnika, po dve na vsaki strani potke, med sadikami razdalja 50 cm, včasih tudi manj.Ob potki in ob straneh ostane nekaj prostora za kaj pritlikavega. N.pr. novozelandska špinača, ki se mi sama zaseje, pa ognjič, bazilika, boreč, koprc. jeseni in spomladi solata in motovilec, rukola.
Paprik ne bom več sadila v rastlinjak, samo divjajo v višino, cvetijo in rodijo pa šele proti jeseni. Se mi zunaj bolj obnesejo. Tudi rdeča redkvica mi naredi samo ogromno zelenja, pa malo v zemlji. Taka so moja opažanja, pa veliko veselja ti želim!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Super tole raste!

Janez, če boš rabil kaj žive sile da ti pomaga, pokliči.
JANEZ L

Stara postaja, enega 3x4 metre že imam in bojo v njem samo paradižnike, tale bo samo za paprike in čilije.

Aladin hvala. Very Happy_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L

JANEZ L

Takole je bilo pa danes v mojem "starem" rastlinjaku, dimenzij 3 x 4 metre. Solata, špinača, redkev, petršilj, stoletna čebula in majski srebrnjak rasejo na polno. Družbo jim dela še 48 malih flanc solate, posejanih v platojčke na sredini. Laughing

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Oprosti sem bila površna! Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
JANEZ L

Stoji na stalnem mestu... Smile Še okna, pa bo.

Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Kaj pa rastlinjaki iz alkaten cevi ali mreže za gradnjo?
Sam bi letos imel en rastlinjak. Nekaj majhnega ugodnega. Ker vem da bo premajhen, pa da poskusim par let vrtnarit v tem.
Pa mi najbolj leži mreža za gradnjo, ker je kovina, in jo še najbolje obvladam.
Čeprav danes je pa sosed rekel da alkaten cevi tudi niso slabe.
=)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori