Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Asimine imam šele eno leto (sajene jeseni 2012), tako da veliko izkušenj nimam. Glede na prebrano pa sem se odločil, da jeseni ne gnojim (nisem ob sejanju, pa tudi letos ne bom). Za pomladansko gnojenje sem pa sedaj nabavil prikolico komposta, ki ga bom okrog dreves razporedil zgodaj spomladi.

Drugače so pa moje asimine v prvem letu zrasle 10-15cm. Je tudi nekaj odstopanj v obe smeri: Wilson samo 3cm, NC1 pa 30cm.

Lp, Andrej
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Evo tri sestrice
Prva, najmanjša je poletje preživela na južni strani, cel dan sonce, vročina - balkon
Drugi dve sta poletje preživeli na jugovzhodni strani - balkon in sta godni za pomladno ceplenje....
Razlika v velikosti - rasti je več kot očitna, torej se vse selijo k tašči Cool

Uploaded with ImageShack.com_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Lastniki asimin, ki že rodijo: kakšen pridelek ste imeli letos, so plodovi normalno dozoreli?

Lp, Andrej
Optimist

Sunflover mi je normalno dozorel na drevesu, medtem ko so mi divjaki popadli z drevesa. Sem jih shranil v hladilnik kjer so zdržali ene 14 dni...
Obrodila mi je prvič in plodovi so bili manjši kot so na slikah forumašev
Popolnoma dozoreli se nam niso zdeli, boljši so bili predno so potemneli - porjaveli._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

AndrejK, saj si videl pri meni, le par plodov, ki so bili bolj drobni in ne preveč okusni.
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Pri meni je bil pridelek nekje na lanskem nivoju._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Optimist

Malce sem čistil po sadovnjaku in pri Mango asimini opazil odstopajoče lubje
Za videti isto se je letos spomladi dogajalo na jablani Kiku, ki se je kasneje poslovila...
Pri asimini sledi isto? Ima kdo izkušnjo s tem?
Hvala!

_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ali mogoče tam kakšen pes opravlja svojo potrebo?
Optimist

Vse je ograjeno, sem ter tja najde srna kakšno pot notri...._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Mogoče je to posledica prejšnje zime.
Lahko se zgodi, da pride voda med male reže v lubju in ko se pojavi
močnejši mraz zmrzne.
Škoda, ki jo to povzroči, pa se pokaže preko leta, z odstopanjem lubja...

Podoben opis tega problema je v tejle oddaji, v prispevku o aktinidiji:

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slovenija-1/tv.slo1/#ava2.174248712;;
Odgovori