Čili 2020

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Do zdaj sem gojil samo Habanero Chocolate, z ostalimi Habaneri nimam izkušenj.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

V vrtnariji je rekel, da so H. chocolate "haklih" za kaljenje._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
mravlja

Eh, jaz dobim zmeraj neke "karambolirane" plodove.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Letos pri meni kaj bi skrival sezona čilijev ni po planu. Ali je mogoče bilo krivo vreme... možno. Upam, da jih bom spravil pokonci čeprav je že malo pozno. Ni pa prepozno. Imam vsako leto različne habanerote. Rdeče,rumene,oranžne . chapuchino - zelo roden ter navadni čokoladni ter habanero chocolate long. Sploh čokoladni so za 1x super._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

He, habanera letos nimam prav nobenega - prav jim/mi je Cool.
Me pa še vedno "držijo" - mogoče poizkusim drugo leto spet, mogoče z več semeni različnega izvora.
mravlja

Pajo, če me spomin ne vara, si letos sezono začel kasneje - ti je zaradi tega kaj žal in boš drugo leto spet po starem?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mravlja je napisal/a:
Pajo, če me spomin ne vara, si letos sezono začel kasneje - ti je zaradi tega kaj žal in boš drugo leto spet po starem?

Ne bom ostal pri tem datumu naredil na račun Corone neko napako, ki je ne bom več ponovil in če bo vreme pravo ni panike za v bodoče._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Letos so - zanimivo - pohitele vse Aji Mango rastline. Medtem ko se te pridno polnijo s plodovi, druge sorte šele cvetijo; no, razen prezimovalčka Smile_________________go with your instinct to live as you want
mravlja

pajo je napisal/a:
...
Ne bom ostal pri tem datumu naredil na račun Corone neko napako, ki je ne bom več ponovil in če bo vreme pravo ni panike za v bodoče.

Pajo, gojiš Habanere kako drugače, kot ostale?
Me ima, da bi jih spet...
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Habanero rabi samo več časa za rast, toplote in sonca po mojih izkušnjah. Če ga prepozno sadiš, ga raje prestavi v lonec, da ga ob koncu poletja lahko prestaviš kam na toplo.
Odgovori