Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Češnja - Prunus avium

Odgovori
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Mene pa zanima katere sorte bi bile primerne za opraševanje Denisenove rumene češnje?_________________Smeh je sončni žarek duše.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pozdravljeni
2011 smo posadili samooplodno češnjo sorte Lapins, podlaga Gisela 5.
Zrastla je do 1,30 m. Nikamo ne gre. Ne dela vej, vse je nekako na kupu. Čez leto ima neglede na vreme, povešene liste, kot bi se sušila.
Letos je toliko cvetov na kupu, da je nenormalno. Vsaj tako jaz mislim. Kaj naj naredim?

lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
robi14

Odgovor Napisal/-a robi14 »

Pozdravljeni,

danes sem opazil prve uši na mladih poganjkih češnje, pa še to samo na cepičih (cepljeno lanskega avgusta) in sadiki, ki je bila posajena lansko jesen.
Ima mogoče kdo podobne težave?
S čim naj se jih lotim, preden se razširijo po ostalem drevju in malinah?
Kako naj preprečim dostop mravljam? Je rešitev samo lepljiv trak?

Hvala za odgovore in lp,

Robi
krnekdo

Odgovor Napisal/-a krnekdo »

Če še ne cveti, biokil/pips/nekaj podobnega. Jutri pošpricaš, vse bo pocrkalo, v petek bo dež vse lepo spral.
Če že cveti, pol ti ostane le fizično uničevanje zalege, da ne boš ravno zastrupljal čebel.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

robi14, morda bi proti mravljam lahko poskusil z Neem tonicom/oljem.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Poskusi pod deblom in po deblu posuti cimet v prahu - tak navaden, kakršnega se uporablja v kuhinji. Meni jih tako vedno uspe pregnati z vrta, menda pa pri vseh vrstah mravelj ne deluje. Po dežju bo posip verjetno potrebno ponoviti.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Andrej Banko je napisal/a:
robi14, morda bi proti mravljam lahko poskusil z Neem tonicom/oljem.

Če se prav spomnim od lani, mravlje niso seznanjene, da naj bi jih neem odganjal.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Belice
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Dajmar, imaš pa letos prav zares "belice".
Ampak zgleda tole že bolj, kot južni sneg. Če je to res - mislim, da jim ne bi smelo preveč škodit. Hudo bi bilo , če bi zdaj tole zmrznilo - pa ... držim pesti, da ne bo._________________
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Zdajle sem šel potrest vse v sadovnjaku in je tako rekoč toplo, mislim, po zelo znižanih kriterijih... Ne bi ravno pričakoval opaznega skoka pod nulo, res pa je, da ga tudi v torek nisem.
Odgovori