Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pravi kostanj - Castanea sativa

Odgovori
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

lemi1 je napisal/a:

No ravno to bom naredil letos in upam da uspe.Nakopal bom pa tudi kašno rastlino v gozdu in jo spomladi dal na parcelo.
🤔

Zdaj si jih označi, s kakšnim trakcem, ko izgubijo listje izkoplji in takoj posadi. Se jeseni bolje ukorenini in spomladi ni treba zalivati.
lemi1

Odgovor Napisal/-a lemi1 »

Dajmar je napisal/a:
lemi1 je napisal/a:

No ravno to bom naredil letos in upam da uspe.Nakopal bom pa tudi kašno rastlino v gozdu in jo spomladi dal na parcelo.
🤔

Zdaj si jih označi, s kakšnim trakcem, ko izgubijo listje izkoplji in takoj posadi. Se jeseni bolje ukorenini in spomladi ni treba zalivati.

Da prav tako sem hotel samo sem se narobe izrazil.

Hvala Dajmar.🙂🍻_________________Glede strele:
Pod hrast ne hodi v past. Kjer smreka stoji, naj
vse beži. Jelke se boj, a pod bukvijo stoj!
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Lemi1! Sedaj si malo oglej rastline v gozdu. Lahko jih označiš, sicer pa kostanj dolgo drži suho listje, tako da ga je do konca oktobra še lahko prepoznati.
tinko

Živa! Se bova dogovorila. Cepim pa relativno zgodaj. Sem pogledal zapiske. Leta 2015 celo 26. februarja. Cepiče sem dobil po pošti direktno iz matične rastline. Drugi dan sem jih cepil in so se prijeli. Zdelo se mi je, da je bolje za cepiče, če so v naravnem okolju, kot v nezanesljivem hladilniku.
Sicer pa sem cepil do konca marca, direktno iz drevesa na drevo.
lemi1

tinko je napisal/a:
Lemi1! Sedaj si malo oglej rastline v gozdu. Lahko jih označiš, sicer pa kostanj dolgo drži suho listje, tako da ga je do konca oktobra še lahko prepoznati.

Pozdravljen Tinko.
Hvala za nasvet.
Imava skupnega znanca ,ki mi bo pomagal.

Celo v soboto sva hotela pridit v Sinjo ampak on nebo mogel jaz pa nikogar ne poznam in bova skup spomladi prišla.
Me pa veseli da tako radi pomagate.

Smile_________________Glede strele:
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

To ni noben izgovor, da nikogar ne poznaš! Na začetku itak en poznaš nikogar osebno, nas bo pa kar nekaj, ki tukaj pametujemo Wink
Poleg tega bomo izgledali kot vsi drugi na tržnici - najbrž vsaj občasno z maskami.

Še vedno lahko prideš. Glede hrane pa kakšna postrv več ne bo problem, za ostalo pa ne vem.
tinko

Mravlja! Najstarejša kostanja sta bila cepljena 2015, ostali so mlajši. Prvič sta rodila predlani s po dvema ježicama. Lani je bilo ˝že˝ 27 kostanjev. Letos jih bo manj, ker sem porabil vejice za cepiče. Cepiči so cveteli, matična rastlina pa ne.
Imen kostanjev v bistvu ne poznam, imam jih označene pod ˝francoski 1, 3, 6˝. Bouche de betizac sem cepil pomladi. Tako, da še ne morem primerjati sort med seboj.
Letos bom lahko prvič primerjal med kostanjem, cepljenim 2015 in kostanjem, cepljenim 2017.
lemi1

No ,naš znanec je v vašem rangu.
Jaz sem mlajši predvidevam in letos sem si šele začel ustvarjat drugi dom in tega na odprtem,mislim čebele,vrt,sadovnjak na pobudo bivšega sodelavca.

Sva se menila sinoči glede srečanja in sva se odločila ,ker on ne more potem meni je toliko bolj nerodno samem nekam pridit.

Je pa tudi omenil ,da on je tudi prvič sam prišel potem je pa steklo kot po maslu.

To so moji prvi koraki v vsem tek kar sem napisal.Pač ko kupiš gmajno jo moraš tudi oskrbovati.
Skratka ,kupil sem si veliko dela ampak sem zelo zadovoljen.

Smile
Sploh če imaš nekga ,ki res in ogromno ve o tem potem je veliko lažje._________________Glede strele:
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lemi1: prav veseli bi te bili tudi to soboto. Le bojim se, da tistih, od katerih bi dobil največ in najboljše nasvete, na srečanje ne bo. Pa še sitno je , ker bomo morali hoditi naokrog v maskah. Spomladi bo upam bolje in bo zraven tudi več sadjarjev.
lemi1

No tako.

Dobil sem dovoljenje ,da se opravičim v njegovem imenu.

Moj mentor in zelo dober prijatelj babaco , bo odseoten z srečanja ,ker je v bolnici.

Seveda vas pusti lepo pozdravit in mu je zelo žal da se poseg katerega je odlašal mora zgoditi prav sedaj.

Veseli se pa spomladanskega srečanja.

Smile Smile_________________Glede strele:
Odgovori