Paradajzmanija 2023 - sobota, 19. avgust, Šmartno pri Litiji

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Evo, uradni podatki:

1. Največ razstavljenih paradižnikov je prinesel HTF_Lover.
2. Najtežji paradižnik je pridelal Danilo in sicer Dupličana, 909 g.
3. Najboljšo domačo dobroto je prinesla Muha, skutino pecivo za požrešne sosede.

Evo, NADuradni podatek: Gartlčanom ne morejo nič niti plesni niti veter niti dež.

Zelo sem vesela, da smo enajstico speljali, za takšno sezono takorekoč izjemno. 120 razstavljenih sort! Se lahko kar malo potrkamo po prsih. Hvala obema rešiteljema, junaki smo pa tudi tisti z magari samo enim paradižnikom. Ker če ni, še vojska ne more vzeti. In če ne bi bilo mar vsakemu, ki je prišel, ne bi bilo tako luštno ali pa sploh ne bi bilo. Ker če se začne s taklemamo, gre lahko stvar kar hitro po zlu.

Hvala vsem, ki ste prinesle priboljške, da smo se gostili z njimi. Spirit in Plamenka, hvala, ker sta me založili s semeni, so že pospravljena pod ključ. Lpmami, hvala tudi za hibiskuse, dobro si poskrbela zanje, nepozabno je tole! Veš kaj, a ne bi bilo zdaj po vsem trudu škoda pustiti vnemar tak uspeh?

Razstavo pustim še jutri dopoldne, da si jo jutranji še ogledajo. En pladenj se pa že suši.

Upam, da ste vsi dobro vozili in ste varno doma. Če je kdo kaj pofotkal, pa le naj pripopa.

Copatka; ali sem čvekala ali se sladkala, še za dihanje je bil komaj čas. Upam, da ste vse rešili, kot ste želeli.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Krasno srečanje je bilo in presenetljivo veliko število paradižnikov! Hvala vsem za dobrote in klepet. Žal sva z možem odšla preden je prišel HTF_Lover s svojimi paradižniki. Tule je zato nekaj fotografij brez njegovih. Upam, da je kdo fotografiral tudi popolno razstavo in da bo posnetke delil z nami.

Večino teh paradižnikov že poznam. Zato sta mi najbolj padli v oči sorti, ki ju je prinesla Spirit. Prelepi živo oranžni lepotci z imenom Oranžen domač:

in Ameriški:

Uporabniški avatar
Melona

Tudi jaz upam, da je kakšna fotka celotne razstave, kot rečeno, je meni nagajal telefon.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kako lepo vas je bilo videti in slišati. In koliko zanimovih pogovorov se je odvilo.
Tudi, če ne bi bilo nobenega paradižnika, bi bilo popolno. Tako pa je bilo sanjsko. Pohvale in poklon razstavljalcem. Topel objem vsem, ki ste nas pocrkljali s priboljški in Meloni za gosotljubje.

Velika hvala tudi naši šoferki Beki. Vožnja s tabo, Beki, je res užitek. Hvala!_________________naredimo svet lepši
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Se še enkrat opravičujem za zamudo. Sem pa slikal potem vse mize (in stole) s plodovi

Uporabniški avatar
Melona

Lepo te prosim, kakšno opravičilo, nisi za vogalom doma! In še enkrat hvala, ker se imaš voljo tako daleč pripeljati in deliš z nami svoje lepotce.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala za fotografije HTF_lower! Lepo je videti celotno razstavo.
Paradižnik Mila je res zanimiv. Sem videla, da si ga tudi predstavil.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Hvala za vse slike. Spomin hitro zbledi, slike pa ga pomagajo ohranjati. Kakšno bogastvo pa koliko zanimivosti! Nisem si mogla kaj, da jih
ne bi nekaj nesla domov in bom spravila seme. Gotovo jih bo nekaj od teh drugo leto na mojem vrtu, še prej pa nekaj posušenih in namočenih v bučno olje (sem si prav zapomnila, Melona?)._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona

Bučno, bučno. Tile, čakajoč Bučoja.

mil

Odgovor Napisal/-a mil »

pozdrav

Lepo je bilo
Kar nekaj časa nisem bila na srečanjih in sem ob pozdravljanju meni dragih sotrudnikov obujala spomine na čase, ko smo se naklepetali in delili izkušnje večino prvih torkov v mesecu. Hvala

Prijetno, prijetno.

Vesela sem, da se mi je na poti pridružila prijateljica Štefka. saj sva klepetali tja grede, potem tam in spet nazaj grede.

Naužili sva se tudi čudovitih paradižnikov, z očmi in z usti. Hvala vsem, ki ste plodove vzgojili in jih z nami delili. Prav tako hvala za že pripravljena
semena sort, ki so bila tudi razstavljena.

Tudi sladice sva testirali... izvrstno, vsako zase.

Vesela sem, da sem z vami podelila kumarice, ki jih je pri meni letos res obilo.
HVALA STVARSTVO.

Ob priliki pa spet srečanje v živo

Lepo bodimo, Mil
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”