Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Plamenka je napisal/a:
Kdaj boste celinci sadili paradižnike v rastlinjake?

Včeraj sem imela vsega dovolj in smo vse prenesli v rastlinjak.
Seveda napaka.
Ampak vsa ta zalivanja in premikanja po jedilnici so mi res že presedala.
Pozabila sem da so v zabojih tudi jajčevci in paprike in zjutraj sem šla z cmokom v grlu pogledat škodo premirje premirje .

Jajčevci so mal dol padli,paprike in čiliji tudi niso zgledali ravno najbolje Rolling Eyes .

No do večera se je že vse malo popravilo,upam da kakšne večje škode nisem naredila.

Sem pa danes posadila vse rumene sorte in bo kar bo.
Jutri nadaljujem z bicolorji.
Ker se zna zgoditi,da bomo še vse pokrivali z filcem in kopreno (do poscane Zofke je še 15 dni) bom vrvice napeljevala kasneje ._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Plamenka je napisal/a:
Kdaj boste celinci sadili paradižnike v rastlinjake?

Več kot pol jih je prišlo včeraj, bi šli vsi, če ne bi bilo treba dopolniti materiala.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Potem tudi jaz ne bom predolgo čakala. Proti koncu tedna bom preverila vremensko napoved, potem pa bo, kar bo.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Kolk mate pa vi letos dela s paradižnikom Very Happy

Jaz sem ga sejal 15. aprila, razpikiral v nedeljo, sedaj počasi raste, in bo ravno pravi za na gredo v sredini maja.

No ja, malo pozno bo zorel, ga bomo pa dalj časa nabirali.

Upam! njami njami njami_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Jaz jih nočem dolgo obirati, ker rabim prostor za solato.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Svoj prostor pod sonce in oblaki, kakor kdaj, so našli moji štirje paradižniki v plastenjačku. Saj bi noter posadila kolikor jih pač gre , ampak moram prej porezat solato, da naredim prostor kjer pride paradižnik. Drugje pa še lahko raste. Fižol Bergold je že kar lep in bo bogatil zemljo okrog paradižnikov.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka je napisal/a:
Jaz jih nočem dolgo obirati, ker rabim prostor za solato.

Jaz ta problem rešujem tako, da solato posadim med zadnje zoreče paradižnike, ko so že dodobra oskubljeni listov (da ima solata dovolj svetlobe). Nič ne kompliciram. Le luknjo v zemljo in sadiko not, temeljito zalijem. Do takrat, ko porežem paradižnik, se sadike že lepo ukoreninijo. Po potrebi jih okopljem in dognojim. Poskusi s par sadikami, da boš videla, ali se bo obneslo tudi pri tebi.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Jaz na gredo za paradižniki sadim česen, tako da ima paradižnik dovolj časa. Pa ga že prej plesen popapca. Ampak to je na prostem, ne v rastlinjaku._________________Naj raste
Uporabniški avatar
Plamenka

Muha, enkrat sem že poskusila, pa raje vidim, da gre vse ven in se grede malce uredi in potem posadim solato, pa vmes čebulo, včasih tudi česen.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Prvi cvetovi - Stupice, v pripravi Black cherry. Setev je bila ravno nekje pred 2 mescema.
Odgovori