Uh, Muha, tole je pa hudo. Kaj pa, če bi jih kar obrala in zorila nekje stran od zverinic.
Jaz sem morala, zaradi napada plesni, lani že zelo zgodaj pobrati ves paradižnik. Presenetljivo je ves lepo dozorel pod streho v senci. No, mogoče je bil čez dan deležen kakšne ure sonca.
Tudi pri meni so smrdljivci, ampak ne v takšnem obsegu.
Smrdljivci, kar je preveč, je preveč
-
brbr
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Re: Smrdljivci, kar je preveč, je preveč
Tak, oz. hujši, povsem neuporaben sem imel jabolčni nashi, a ne vem, če so bili vzrok smrdljivci.
Je pa teh zdaj na brstičnem toliko, da je pridelek zelo ogrožen - sploh ker je do njega še vsaj četrt leta
Je pa teh zdaj na brstičnem toliko, da je pridelek zelo ogrožen - sploh ker je do njega še vsaj četrt leta
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Razmišljam, da bi iz koprene naredila vrečke in jih poveznila čez plodove. Samo voljo moram zbrati.
-
brbr
Ali pa čez celo rastlino povezniti vrečo iz koprene. Enkrat sem jih kupila za zavarovanje paradižnika pred mrazom. pakirane so bile v kosu in sem jih potem odrezala na ustrezne dolžine. Zatesniš spodaj in zgoraj pa je. Le prej moraš vse nepridiprave spraviti z rastline
Grgr, ali imaš kakšno staro zaveso, da bi jo poveznil čez ohrovt. Zaveso sem uporabljala in se je odlično obnesla a je bila prekratka. Tako sem kupila proti insektno mrežo. Ta je pa sploh super, ker prepušča več svetlobe.
Takele so bile moje broskve nedolgo nazaj. Zdaj imajo za družbo še brokoli... Upam, da bo kaj za v lonec

Grgr, ali imaš kakšno staro zaveso, da bi jo poveznil čez ohrovt. Zaveso sem uporabljala in se je odlično obnesla a je bila prekratka. Tako sem kupila proti insektno mrežo. Ta je pa sploh super, ker prepušča več svetlobe.
Takele so bile moje broskve nedolgo nazaj. Zdaj imajo za družbo še brokoli... Upam, da bo kaj za v lonec

- Melona
- Kraj: Litija
Danes sem odlomila cvet pora za seme. 6 smrdljivcev je padlo ven in ena kobilica.