Vinska trta - Vitis
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5450
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
Regent je lahko lepo sladek (če ostane nekje do srede septembra ali še malo - tedne dolgo bo videti zrel, ampak šele po nekaj tednih tega tudi zares bo, vsaj pri meni), bo pa vedno zelo izražena peška, ker so drobne jagode, in to zna koga motiti. Rondo je še hujši. Nero pa dosti boljši.Nazadnje urejal/a crtj 14 Avg 2015 07:16; skupaj popravljeno 1 krat
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5450
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
Kaj menite, koliko časa lahko močno zbit grozd ostane v navadnem hladilniku, ne da bi veliko izgubil pri okusu in kvaliteti?
Moje ženske so na morju in pridejo čez en teden, pa so se veselile, kakšna bo končno ta bela brezpečkata sorta.
Vendar se mi zdi en teden že kar cifra, zato vprašam. Pobrati pa bo po moje le treba, kar je zrelo, najkasneje jutri ali morda še v nedeljo, ker je potem napovedan 3 dni soliden dež.
Moje ženske so na morju in pridejo čez en teden, pa so se veselile, kakšna bo končno ta bela brezpečkata sorta.
Vendar se mi zdi en teden že kar cifra, zato vprašam. Pobrati pa bo po moje le treba, kar je zrelo, najkasneje jutri ali morda še v nedeljo, ker je potem napovedan 3 dni soliden dež.
-
- Prispevkov: 3394
- Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am
Saj zaradi dežja kakšne konkretne izbire na žalost nimaš, tako, da ga oberi pač najkasneje, kolikor bodo pač dopuščale okoliščine.
Glede shranjevanja hrane v hladilniku pa igra določeno vlogo tudi posameznikova senzitivnost na okus, oz. nasploh na kvaliteto hrane. (če smatramo svežino kot eno izmed postavk, ki opredeljujejo kvaliteto hrane) Ali po domače povedano, odvisno je kakšna hrana prevladuje na jedilniku posameznika. (predpripravljena, shranjena tako in drugače - nabrano iz vrta in takoj na krožnik)
Jaz osebno kar opazim, če je neka stvar nekaj dni v hladilniku. Saj v mnogih primerih si ne moreš pomagati, je pa to vseeno zanimivo opazovati, ... in nato o tem naprej razmišljati.
O samih vrednostih ali obnašanju okusa konkretno z nekimi številkami ali drugimi oprijemljivejšimi parametri pa ti ne znam odgovoriti.
Vseeno mislim, da en teden (+/-) ne bo nekaj usodnega.
Razen, če bodo hladilnik obletavali "škorci". To pa bi lahko bilo usodno.![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
Glede shranjevanja hrane v hladilniku pa igra določeno vlogo tudi posameznikova senzitivnost na okus, oz. nasploh na kvaliteto hrane. (če smatramo svežino kot eno izmed postavk, ki opredeljujejo kvaliteto hrane) Ali po domače povedano, odvisno je kakšna hrana prevladuje na jedilniku posameznika. (predpripravljena, shranjena tako in drugače - nabrano iz vrta in takoj na krožnik)
Jaz osebno kar opazim, če je neka stvar nekaj dni v hladilniku. Saj v mnogih primerih si ne moreš pomagati, je pa to vseeno zanimivo opazovati, ... in nato o tem naprej razmišljati.
O samih vrednostih ali obnašanju okusa konkretno z nekimi številkami ali drugimi oprijemljivejšimi parametri pa ti ne znam odgovoriti.
Vseeno mislim, da en teden (+/-) ne bo nekaj usodnega.
Razen, če bodo hladilnik obletavali "škorci". To pa bi lahko bilo usodno.
![Laughing](images/smiles/icon_lol.gif)
- muha
- Site Admin
- Prispevkov: 17579
- Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
- Kraj: Medvode okolica
- crtj
- Site Admin
- Prispevkov: 5450
- Pridružen: Pe Jun 14, 2013 2:00 am
- Kraj: Prekmurje
Šel sem nabrat jagode bezga, pa je vse že ali pobrano ali posušeno. Verjetmo zamujam za 10-14 dni. Na koncu sem obral samo našega na dvorišču, ki ga hiša skriva pred popoldanskim soncem.
Kakšno zvezo ima to s trto?
No, potem sem obral trto regent in naredil sok skupaj z bezgom. Diši lepo. Upajmo, da bo za kaj![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
To gre skozi parni sokovnik, kar hkrati pospravi problem, da bi bezeg deloval kot odvajalo.
Kar ostane v košari, pa se gre potem še namakat v slivovko.
Kakšno zvezo ima to s trto?
No, potem sem obral trto regent in naredil sok skupaj z bezgom. Diši lepo. Upajmo, da bo za kaj
![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
To gre skozi parni sokovnik, kar hkrati pospravi problem, da bi bezeg deloval kot odvajalo.
Kar ostane v košari, pa se gre potem še namakat v slivovko.