Stran 11 od 32
Objavljeno: So Jul 12, 2014 10:01 am
Napisal/-a lpmami
Tele tri sestre tudi pri meni ne delujejo dobro. Najbolje jo odnese koruza (trdinka), najslabše buča (hokaido). Fižol ni prav dobro razpoložen v tej družbi, eden je raje kot na koruzo šel na žično ograjo v bližini.
Pred leti je enako zasadila hči. Takrat je bila najboljša buča, ker je koruzo sadila (pre)pozno in jo je buča prehitela, fižol je bil pa zanemarljiv._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Jul 14, 2014 3:45 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Uau, lepe so in velike muha , veliko možnosti, da uspe kak storž.
meni lepo uspevajo tri sestre, sem pa fižol dosti kasneje sejala in je lepo ven prišel.
Se mi pa dogaja tole pri dveh sortah koruze, mi hočejo dokazat da so trave.
Me prav zanima, če bodo ti stranski poganjki, tudi zacveteli obrodili.
Drugače pa že cveti in kaže svoje blond in roza laske:
In me zanima Ivčk, morda veš, koliko časa, lahko hraniš cvetni prah koruze, saj imam občutek, da bo vse prej odcvetelo, preden bodo storži z laski.
Objavljeno: Po Jul 14, 2014 3:55 pm
Napisal/-a lpmami
Joj, moja trdinka pa ni več blond, je že posivela - pardon, porjavela
Zdaj pa čisto nič ne vem, v kateri fazi je za peči kot mlečna koruza. A sem že zamudila in bo za polento?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Jul 14, 2014 4:10 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Verjetno je ravno v redu, kakšno bo treba odpret in preverit mlečnost, boš takoj videla, če je že pretrda.
Objavljeno: Po Jul 14, 2014 4:41 pm
Napisal/-a lpmami
Misliš samo malo odpreti ličkanje in preveriti trdoto? A če je že prezrela, ne več mlečna, bo takole odprta brez škode rastla in zorela naprej? Se mi nekako škoda zdi odpirat, če potem ta storž ne bi bil uporaben. To bi bil namreč pri meni skoraj 10-odstoten "izpad proizvodnje" _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Jul 14, 2014 4:47 pm
Napisal/-a Ivčk
Aye, pri koruzi se dostikrat pojavijo tile stranski poganjki in pogosto tudi zarodijo, zato jih kar pusti pri miru. Tudi jaz jih imam letos kar nekaj
Koruza nikdar ne cveti vsa naenkrat, zato bo vedno kaj peloda na voljo za oprašitev. Žal pa pelod lahko hranimo le en dan, če želimo, da je še 'živ'. Jaz itak poberem pelod iz čimvečih rastlin v eno kantico (takrat, ko ima večina rastlin že nastavljene vsaj kak storž z laski), vse dobro zmešam, nato pa posipam po laskih vseh storžev, ki so na voljo. Uspeh zagotovljen._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: To Jul 15, 2014 1:09 pm
Napisal/-a Aye-Aye
lpmami, seveda lahko samo malo pokukaš, normalno koruza dozori naprej.
Hvala, Ivčk!
Objavljeno: Sr Jul 16, 2014 2:32 am
Napisal/-a lpmami
Sem malo pokukala in se mi je zdela primerno mlečna.
Potem sem sicer videla, da bi jo lahko pustila še par dni rasti, a mi ni žal - okus je bil tisti iz spomina na narabutano pečeno koruzo
Drugim storžem bom dala še nekaj časa, da se okrepijo.
Pekli smo jo najprej v alu foliji, potem pa še na odprtem plinu. Na električni plošči se peka, kolikor se spomnim, ne obnese prav dobro.
Kako pa jo drugi spečete v stanovanju (plin, elektrika)?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Pe Avg 08, 2014 5:57 pm
Napisal/-a muha
Prvi storž Double Red (seme od Ivčk)
Kvadratki na papirju imajo stranico 5 cm.
Še par jih je na zunaj videti enako zrelih, zadnja pa šele cveti. Vsaka ima po 1 storž.
Objavljeno: Pe Avg 08, 2014 8:55 pm
Napisal/-a bodika
Lepa je,boš povedala kakšna je po okusu.