Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rožni raj v Murgrabnu

Moderator: Melona

Odgovori
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

ZAČELO SE JE TUDI PRI MENI!

Enako kot lani je tudi letos prva zacvetela Marguerite Hilling, le da je bilo to lani 18.5., letos pa zaradi tega toplega vremena 30.4. Začetek cvetenja je torej kar za 3 tedne premaknjen naprej. Različne sorte odpirajo prve cvetove pri meni v obdobju enega meseca. Juhuuu!_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
1vrtnica

Pri meni trenutno v polnem cvetenju samo Nevada in Marguerite Hilling, močno prehitevata vse ostale. Tudi njima izgleda paše tale močno vlažna pomlad, dišita tako močno, kot še nikoli do sedaj.

_________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Prav lepi sta!
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Lepo tudi pri tebi se je začelo Very Happy ._________________LP
E.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

bobolino občudovanje tvojega vrta me je napotilo, da sem si šla ogledat tole temo. Škoda, da je nisem že prej, uživala sem. To je vrt tudi po mojem okusu - bogat in obenem vse deluje umirjeno, v sozvočju z okoljem. Bravo 1vrtnica.
1vrtnica

Hvala Muha. Vem, da so še večji in lepši vrtovi, a ta je pač moj in meni najdražji.
Danes sem se ukvarjala z mojim fotoaparatom, nikakor noče mojih vrtnic videti tako, kot jih vidim jaz. Če se ne bova našla, bom začela resno razmišljati o drugem. Vrtnice si zaslužijo le najboljše._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi meni je zelo všeč tvoj vrt. Upam, da ga bomo tudi letos lahko spremljali tule.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

Res je, prav imaš, zaslužijo si in tudi jaz imam isti problem Wink ,tako da kar po nakupih, sezona cvetenja se bo pri tebi začela, jaz pa moram pohitet, ker bo kmalu konec najlepšega Wink
1vrtnica

Končno sem dočakala razcvet tudi pri meni. Ni še čisto ta pravo, a začetek je zelo dober. Letošnje obilno spomladansko deževje in visoke temperature se pri meni zelo poznajo. Nekatere vrtnice in tudi druge rastline, ki v preteklih letih niso hotele kreniti nikamor, so naravnost eksplodirale. Končno so nekaj dale od sebe tudi nekatere plezalke, če nič drugega sem jih vsaj videla zacveteti. In vonji so letos neverjetno močni, dišijo tudi tiste vrtnice, ki prejšnja leta niso dišale.

Enfant de France je končno naredila krasen gost grmiček. Zelo lepo reagira na upogibanje, polna je cvetov in močno diši. Navdušuje me njen cvet, barva je v sredini izrazita, proti robovom bledi.

Grmiček je končno oblikovala tudi Gertrude Jekyll. Izjemno močan vonj po stari vrtnici ima, če jo premočno vdihnem se mi kar zasolzijo oči.

Vedno lepa Scepter d'Isle in letos prvič tudi Eglantine.

Opora pred hišo se počasi zarašča. Loise Odier je prilezla do vrha, spodaj ji za kontrast dela družbo Sovenir de dr. Jamain.

Celotne panorama še ni taka, kot bo čez kak teden, a za užitek je dovolj že zdaj._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Nazadnje urejal/a 1vrtnica 28 Maj 2014 18:20; skupaj popravljeno 1 krat
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Res vsako leto lepše, 1vrtnica.
Odgovori