Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Pohvalno, pohvalno... Jes sm pa pred dvema dnevoma poizkusil prvi letošnji pridelek, načeloma indijski čili. Pekočost je bila kar ornh, glede na njegovo velikost in ponos.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepo, da se že aprila, maja, mastimo s frišnimi vitaminčki palec gor .
Mene rešuje samo ena sorta, dva grma, tako da jih je že kar za sproti.

Vse druge sorte so pri meni še daaaleč od zorenja, kvečjemu junija bo kaj ...

Sem pa pred dnevi odtrgal en nedozorel (kao Rolling Eyes ) Jalapeno, ki je grm čisto zabremzal. Žena ga je zrezala v nekakšen krompirjev golaž; tam pa je vragec zažigal, še meni je bilo dovolj, da o ženinem komentarju ne govorim Cool Wink .

LP_________________mfranc
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest sem pa danes za malico tenstal lanski Jalapeno v kisu. Kar konkretno je žgal za njegove mišice....
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Od vseh sadik letos daleč najslabše kaže vsem Jalapenotom! Zakaj ne vem. Samo upam, da jih vseh ne bo vzel hudič._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Eh, tudi moji nekaj sabotirajo - ampak ne pozabit, da je šele maj!

Bomo jamrali čez nekaj mesecev Rolling Eyes Wink .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čestitke vsem, ki že imate letošnje plodove. Sama sem lani nestrpno čakala na prve, ker je zaloga prekmalu pošla, letos se pa ne mudi, čeprav me zanima, kakšni bodo tisti, ki jih imam prvič.
gregah

Odgovor Napisal/-a gregah »

Je že kdo probal organsko zemljo HomeOgarden? Kako se obnese pri čilijih?
http://www.homeogarden.com/Product/Details/organska-zemlja-9
Sem presadil nekaj čilijev v to zemljo za test Smile
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Nič bolj ne bodo rasli in rodili kot v kakšni drugi zemlji za lončnice ali balkonsko cvetje, ki bazira na šoti. Smile

LP
donkey

Odgovor Napisal/-a donkey »

Sem malo pobrskal o tej zemlji, pa mi ni niti približno logično zakaj bi uporabljal zemljo, ki jo vozijo iz Šri Lanke Rolling Eyes
muci123

Odgovor Napisal/-a muci123 »

Pozdravljeni,
ali ste čilije že prestavili ven ali jih imate še notri?
Jaz sem svoje sadil 17.marca sedaj so veliki cca 10cm in me zanima ali jih že lahko postavim z lončki vred na balkon in pustim zunaj tudi ponoči?
Hvala...
Odgovori