Stran 102 od 107
Objavljeno: Pe Nov 03, 2023 11:15 pm
Napisal/-a Seasmoon
Danes sem obrala nekaj kakijev. Trde in nezrele kakije bom pokapala z nekaj kapljicami žganja in pol jih bom zavila v pvc vrečko. In čez 10 dni bodo top.
Objavljeno: So Nov 04, 2023 11:21 am
Napisal/-a GrGr
Aja? Zanimiv pristop.
Objavljeno: So Nov 04, 2023 12:10 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Ja, jaz tudi tako delam.
Dobiš domačo, trdoužitno "Vanilijo Persimon" !!!
Objavljeno: So Nov 04, 2023 1:27 pm
Napisal/-a Seasmoon
GrGr je napisal/a: |
Aja? Zanimiv pristop. |
Sarkazem! Jaz včasih tega nisem počela in sem puščala kakije, kar na drevesih, ker niso bili za jesti. Bili so čist preveč grenki. Pol mi je pa soseda povedala, da kako moram narediti, da postanejo odlični. Pa včasih dam vmes tudi jabolka, da prej dozorijo.Nazadnje urejal/a Seasmoon 04 Nov 2023 15:12; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: So Nov 04, 2023 1:59 pm
Napisal/-a muha
Pa seveda kapljice v oz. pod pecelj, a ne?
Objavljeno: So Nov 04, 2023 4:15 pm
Napisal/-a Seasmoon
Seveda!
Objavljeno: Ne Nov 05, 2023 10:59 pm
Napisal/-a lpmami
Preko neke zasebne prodaje sem kupila en plato kakijev. Ta pravi, marmeladno zreli nekateri, drugi še trdi, za kasneje.
Ampak kako sem bila presenečena, ko sem v nekaj kakijih našla ČRVIČKE. Še nikoli nisem videla nobenega črvička v nobenem kakiju, pa sem jih pojedla že kar nekaj.
Sem imela doslej srečo ali je to nekaj novega? _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Nov 13, 2023 7:29 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Prvič slišim za črvičke v kakijih.
Zdaj je že šesto leto, ko imam ( vsaj malo ) svojega pridelka in še nikoli ni bilo notri nič mesnatega.
Tudi v tistih, ki sem jih kadarkoli kupil do sedaj, še nikoli nič.
Sem pa danes prvič v trgovini videl korekten opis plodov, in sicer:
"Bio TRDOUŽITNI kaki" / Poreklo - Slovenija
Še bolj korektno bi bilo, če bi bila napisana še sorta, ampak dobro, samo da ni Vanilija Persimon ...
Objavljeno: Po Nov 13, 2023 10:03 pm
Napisal/-a mfranc
Andrej Banko je napisal/a: |
Sem pa danes prvič v trgovini videl korekten opis plodov, in sicer: "Bio TRDOUŽITNI kaki" / Poreklo - Slovenija Še bolj korektno bi bilo, če bi bila napisana še sorta, ampak dobro, samo da ni Vanilija Persimon ... |
No, to bi zanimalo tudi mene!
Sem pa poguglal tvoj opis, in dobil zelo točen odgovor .....
Bio kaki trdoužiten Vanilija 500 g. Bio trdoužiten kaki Hana fuji uživamo kot jabolko meso je trdo in slastno. Slovensko poreklo.
Mimogrede, neuki google sorte Hana Fuji ne pozna.
Doma imam sorto Hana Fuyu in rodila je ravno toliko, da sem "opazil" da je zelo okusna. Prečital tudi, da je po svetu zelo cenjena, ponekod je glavna sorta v obhišnih vrtovih! (npr. v ZDA)_________________mfranc
Objavljeno: So Feb 03, 2024 3:57 pm
Napisal/-a mfranc
Sem tudi to jesen obupal nad nakupom sadike Hana Fuyu; izgleda da sem jo iskal prezgodaj ali prepozno
Trenutno imajo to sorto tule: https://www.zahradnictvi-spomysl.cz/kaki-hana-fuyu/
Sadike v loncu so že prodali, imajo še sadike brez lonca, korenine s steblom, Bare Root. Zaradi stroškov transporta še bolj ugodna varianta. Sadike stanejo 16€, poštnina je 50€, naročil bom dve sadiki.
Če koga zanima, naj se oglasi po možnosti preko vikenda._________________mfranc