Stran 104 od 158
Objavljeno: So Avg 23, 2014 3:05 pm
Napisal/-a magnolija
Kakšen je recept in obstojnost? Zgleda lepo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Objavljeno: So Avg 23, 2014 9:43 pm
Napisal/-a Spiridon
magnolija je napisal/a: |
Kakšen je recept in obstojnost? Zgleda lepo. |
Omako sem delal po receptu tegale strica:
https://www.youtube.com/watch?v=-Sw2YfbrqKQ
Enostavno in brez nepotrebnega kompliciranja z kakšnimi eksotičnimi dodatki. Če lahko zaupam deklaraciji na embalaži, potem tudi Tomaž Pipp za svojo sladko Habanero omako uporablja iste sestavine...
Obstojnost? Po moje najmanj kakšno leto dni, saj se kuha celo uro, v omaki pa je poleg kisa in soli tudi kar zajetna količina sladkorja. Nimam strahu, da bi se pokvarila.
LP
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 2:28 pm
Napisal/-a bobolino
Zelenc je napisal/a: |
Danes sem poizkusil svoje Jalapene, pa sem bil totalno presenečen - manj kot pol Jalapena me je tako sesulo, da se pred njim skrijejo vsi Cayenni, Apacheji ipd pred njim. Po SHU gre za "nežno" sorto, ampak tale je pa usekal kot da bi jedel Habanera. Do sedaj sem lahko komot ob večerji pojedel npr celega Jalapena (cca 6cm), ampak pri tej sorti sem se pa ustavil še preden ga je pol zmanjkalo.... Sem pa prepričan, da gre dajansko za Jalapena, saj je vizualno točno tak kot naj bi bil - temno rdeč, pa lise so na njem...
Res je usekal. Ima kdo podobne izkušnje? |
pri nas pa ravno obratno, imam dve sorti, 'navadne' Jalapene in Jalapeno Craig's Grande, pobrali smo nekaj zelenih plodov, pa nekateri nimajo v sebi popolnoma nič pekočine ? Kot bi hrustal navadne zelene paprike._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 3:08 pm
Napisal/-a Plamenka
Mogoče še niso dovolj zreli, Bobolino? Pa menda bolj pečejo, kadar rastejo v vročem in suhem.
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 3:11 pm
Napisal/-a bobolino
Saj to mi je čudno, eni pečejo, eni ne, vsi pa rastejo v rastlinjaku._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 3:15 pm
Napisal/-a Plamenka
Potem je najbrž odvisno od zrelosti.
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 5:41 pm
Napisal/-a Spiridon
Plamenka je napisal/a: |
Potem je najbrž odvisno od zrelosti. |
Hmmm... A gledate kaj ono serijo "MythBusters" na Discovery Channel?
Ker sem radoveden praktik, sem seveda tudi sam moral takoj preizkusiti na spletu večkrat prebrano trditev (ki počasi prehaja že v mit), da so mladi zeleni Jalapeñi po okusu kot navadna paprika in da ne pečejo.
Z vrha rastline sem torej utrgal enega takega majhnega, komaj štiri centimetre dolgega Jalapenčka ter ga celega pojedel (brez peclja seveda).
Moja ugotovitev:
"Mit" s spleta ne drži!
Mali testni drobižek ni pekel čisto nič manj kot oni "tapravi", rdeče zreli in dva robčka sem porabil, preden mi je nehalo teči iz nosu.
LP
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 5:48 pm
Napisal/-a Gringo
Spiridon je napisal/a: |
Danes dopoldan, ko je žena še spala, sem se malo igral s kuhanjem...
Sladka Habanero pekoča omaka
Testna serija, kakšnih 600 ml hudičevega zvarka... Prijetno sladka, a hinavska omakica. Ravno, ko sem pa začetnem okušanju dobil željo, da bi dal v usta še eno žličko, je sledil krut udarec in kakšnih 15 minut me je potem pošteno žgalo po ustih. Bo treba krepko paziti pri doziranju tega "strupa" |
Prečudovito izgleda zlasti v teh stekleničkah.
Tisto kar me je zmotilo je količina sladkorja, ki gre v tem receptu.
Objavljeno: Ne Avg 24, 2014 6:21 pm
Napisal/-a magnolija
Hvala za link. Poizkusim, ko mi dozorijo, si ti delal točno po receptu? Tudi meni je količina sladkorja malo velika._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija