Stran 106 od 158

Objavljeno: To Avg 26, 2014 4:56 pm
Napisal/-a pajo
mfranc je napisal/a:
Danes je bil "priloga" k malici tale dvojček, no ja, polovička Wink

Habanero Green


Hm, ne spomnim se, ali sem leta nazaj pridelal kak dvojček - lahko niso nič posebnega, anomalija iz 1000 vzrokov, ali pa proizvod nestabilnega križanca Rolling Eyes Rolling Eyes .
Še eden visi na grmu.

Tudi tule me čakata siamca

Habanero Chocolate Long

Nimata še barve pri meni. Čokoladni nekaj proba in se sili...
LP
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: To Avg 26, 2014 4:57 pm
Napisal/-a Bicikel
mfranc je napisal/a:
Bicikel, malo štrihajo Queen Laurie, če prideš kaj okrog, pa bi te prosil za kak kos tvojih papričic.
Res me zanima okus teh t.i. okrasnih čilijev, in samo na glas razmišljam, zakaj jih več ne sadimo, glede na njihovo izredno rodnost Rolling Eyes .
Hm, je kak problem z okusom?


Boš dobil ob priliki, če bodo le na vrtu preživeli mojo skoraj dvotedensko odsotnost. Kar se mene tiče ni nič narobe z okusom. Res, da nisem nek hud gurman pri čilijih - okus začutim v prvi desetinki sekunde, kasneje itak samo še peče (če malo karikiram) Rolling Eyes .

Glede rodnosti sem izjemno zadovoljen. 20 komadov sajenih na cca 2x0,5m. Če upoštevamo še letošnje vreme, so odlični. Deležni so bili samo protitočne mreže, nekaj gnoja pri sajenju in začetne zastirke. Dvema sem včeraj popolnoma pobral plodove računajoč, da se bosta zagnala v novo rundo. Potem ju presadim v lončke in podaljšam sezono svežih plodov. No tak je načrt Wink Če sodim po testnem Cvetku (glej objave kakšna dva meseca nazaj), bodo še dali nekaj od sebe. Cvetku v lončku je že zrasel drugi rod.

Objavljeno: To Avg 26, 2014 11:57 pm
Napisal/-a Spiridon
Gringo je napisal/a:
Petarda Spiridon! Smile
To so vloženi v kisu bili?

Naslednje leto ta sorte pride na moj seznam, to leto so pavzirale. ;)

Rabiš kakšna semena čilijev, nove sorte?


Ne @Gringo, ti na fotografiji niso bili vloženi v kis. Danes sem jih sveže polnil (pa pojedel med tem že tudi!) Mr. Green
Petarde ja, so kar solidno sekali Mr. Green

Zahvaljujem se vam za velikodušno ponudbo semen, vendar sem za naslednjo sezono že "predimenzioniran". Pripravljena imam semena šestnajst vrst čilijev, na razpolago pa samo sedem okenskih polic na katere lahko postavim devet cvetličnih korit. Moral bom presneto dobro premisliti kako in kaj skombinirati, da ne bo prišlo do križanj. Če bodo vse sorte uspešno vzklile, bom namreč precej na tesno s prostorom.
Na srečo je žena prepričala tasta, da mi bo naslednje leto odstopil eno gredo na svojem vrtu. Ker nameravam od vsake sorte vzgajati najmanj po dve sadiki (letos sem po štiri), jih bo nekaj sigurno šlo na tastov vrt.


LP

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 1:22 am
Napisal/-a JANEZ L
Dober tek Spiridon. To pa je prigrizek, ki zbistri duha. Smile_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 8:09 pm
Napisal/-a seba993
Sorta neznana.

Vloženi v kisu. So kr hudički glede na njihovo velikost. Od 2 do 5cm._________________LP seba993

Objavljeno: Sr Avg 27, 2014 11:44 pm
Napisal/-a Gringo
Seba

sorta ti je TABASCO.

Objavljeno: Če Avg 28, 2014 9:33 am
Napisal/-a Zelenc
@seba993 - na kak način si tole vlagal?

Objavljeno: Če Avg 28, 2014 8:07 pm
Napisal/-a seba993
Kis za vlaganje, soli po okusu in začimbe za kumare po okusu. Dal v kozarc, dodal začimbe prelil z kisom, zaprl in dal v manjšo posodo ki je imela na dnu krpo. Dolil polovico posode vode in dal na štedilnik da zavreje. Pustil da se ohladi in spravil v špajzo._________________LP seba993

Objavljeno: Če Avg 28, 2014 9:19 pm
Napisal/-a seba993
Zanima me kakšen je postopek za pripravo pekoče omake? Ne zanimajo me sestavine ampak postopek kdaj in kako dati kaj v posodo? Uporabil bi paradižnik, papriko, čili, začimbe... Je bolje uporabiti jabolčni kis ali bo dobro tudi z domačim vinskim?_________________LP seba993

Objavljeno: Če Avg 28, 2014 9:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Jaz vse skupaj vržem v lonec in kuham, dokler se čilije ne zmehčajo. Potem jih zmiksam, dodam sol, sladkor, kis...še malo pokuham, pa je.