Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Krompir - Solanum tuberosum L.

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lpmami, seveda vemo, kako to gre. Samo letos se moram opravila lotiti bolj resno, mu posvetiti več časa in zagotoviti optimalne razmere.
Prejšnjič sem se z vzgojo iz semen ukvarjala bolj iz radovednosti, letos pa hočem pridelavo malo bolj spoznati, ker se mi zdi, da bom to znanje zelo kmalu potrebovala.

Glede cvetenja in nastavljanja bunkic, je problematičen Romano - cveti že še, a plodov še nisem zasledila..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Na svojem kvadratnem metru vrtička pod hruško na parceli pod Storžičem sem precej pozno (se je izkazalo za zelo dobro) posadila neki lep kupljen krompir. Res je obrodil krasne gomolje in veliko cvetov, a tu se je vse končalo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Pred kratkim sem prepikirala krompirjev drobiž...

IMG-20220318-134435 IMG-20220318-150831

Kar močno pretegnjen je. Ko se bo malo opomogel od presajanja, bom vršičke poščipala.
Zdaj noči preživlja v hiši, dneve pa na prostem._________________naredimo svet lepši
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Si ga pa zgodaj sejala.
Jaz sem jih lani prvič sejal in to nekje v drugi polovici aprila. Posejal sem jih v sejalne platoje, nato sem jih prepikiral v korita. Bili so ves čas v rastlinjaku, dozoreli pa so proti koncu poletja. Tako sem pridobil nekaj skromnih gomoljčkov a upam da z velikim rastnim potencialom. Letos gredo v zemljo.
Sedaj je pa tudi pravi čas za izrezovanje kalečih očes, za okuliranje. Tudi to delam prvič. Nekaj sem jih že dal v sejalne platoje a se je izkazalo, da rabijo bistveno več prostora, tako, da naslednja runda gre v korita.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hoj.
Elstar, zanima me, v kakšne platoje si jih dal, kako velike prostorčke imajo?
Hvala za odgovor.
brbr

Elstar, ker rastejo tako počasi, sem jih sejala prej.
Za okuliranje pa mislim, da je še prezgodaj - letos priporočajo za sajenje okulirancev 30.april..._________________naredimo svet lepši
elstar

Mravlja,
platoji so podobni, kot ga vidiš pri Brbr. Stiropor, jamica ima premer 4,5cm, globina pa je 6cm. Dobil sem jih na odpadu. Dajal sem cca po tri semena na jamico, ker sem dobil informacijo, da ima slabo kalivost. Izkazalo se je, da je res tako, ni bilo nobene gneče, celo je bilo nekaj prostorov praznih.

Brbr,
ja na prosto verjetno res šele konec aprila. Jaz pa imam poskusno serijo kar na podstrešju hiše. (namreč krompir, preden gre v kuhinjo, oskubim Laughing )
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Hvala.
Se ti zdi, da lončki kakih 7x7x7cm ali 8x8x8cm ne bi zadostovali?
brbr

Elstar, katero sorto krompirja si lani vzgajal iz semena in kako si gomoljčke čez zimo, da niso kalili ali se izsušili?_________________naredimo svet lepši
elstar

mravlja je napisal/a:
Hvala.
Se ti zdi, da lončki kakih 7x7x7cm ali 8x8x8cm ne bi zadostovali?

Za kasnejšo razrast korenin in tvorjenje gomeljev bodo ti lonci premali.
Računaj, da je končna velikost nadzemnega dela bila okrog 20cm.
Odgovori