Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Kaki, zlato jabolko - Diospyros kaki

Odgovor Napisal/-a živa »

Ena vas pred mojo pri NM, dva kakija tik ob cesti, da se kar stegneš po plod. vsako leto prepolna, ne glede na mraz. Letos prvič nima ta kmet niti enega kakija na drevesih, čez cesto njegov sosed pa polno kakijev. Čudno. Pri meni je na parceli pomrznil, od takrat odganja, Tinko je ugotovil, da ne iz podlage, ampak iz cepljenega dela, ki pa nikoli ne zraste več kot 1,5 m. Mu ne odgovarja, ker ne jemo mehkih, pa mi je vseeno. Seasmoon, škoda, da ne veš imena kakija, ki ga trdega ješ. nekatere imamo pač rade trde :oops:
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Vsak je trd preden se zmehča ;-)

Frendica ima nad Semičem par dreves in ker so ptiči navrli na kakije, jih je obrala trde, neužitne >> presenetljivo je, da so posušeni dobri celo meni :roll:
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Živa, točno tako. Nekateri imamo radi trde kakije. Sam pri eni sorti moram pokapati pri peclju z nekaj kapljicami žganja, da pozorijo in, da postanejo okusni. Pri ta drugi sorti pa tega ni potrebno narediti. Če ugotovim, katere sorte imam, javim.
Life is like a game ... play it ...

Slika
Odgovori