Stran 108 od 158

Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 9:41 pm
Napisal/-a pajo
Super hvala se oglasim z kako omakico._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 10:00 pm
Napisal/-a JANEZ L
Čestitke vsem uspešnim gojiteljem čilijev. palec gor

Sam se malo matram in nekaj rdeči...



_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...

Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 11:20 pm
Napisal/-a Spiridon
pajo je napisal/a:
Če ti uspe sporoči.


Sem že našel @pajo! Very Happy Rešitev najinih težav se imenuje "pečatnik za navojne zamaške". Poglejte si na spletu. Jaz potrebujem takega, da pečati (zarobi) zamaške z navojem 31.5 mm in takoj jutri se podam v lov za njim.

LP

Objavljeno: To Sep 02, 2014 11:06 am
Napisal/-a marmel
Kakšne nizke temperature so že ponoči...pod 15. Ampak verjetno še ni potrebno čilije (ki bi jih želel prezimiti) presaditi v lonce in jih čez noč postavit v hišo, ali pač?

Objavljeno: To Sep 02, 2014 11:07 am
Napisal/-a Plamenka
Tudi mene je ravno včeraj to zaskrbelo. Če bo šlo tako najprej, bo res kmalu premrzlo.

Objavljeno: To Sep 02, 2014 12:49 pm
Napisal/-a Plamenka
Včeraj sem spet obirala čilije in naredila 3 različne omakce. Najbolj pekoča je prva, bela, iz White Habanerov. Čisto malo sem jo poskusila, pa me je skoraj zadušilo. Mogoče bo hladna manj pekla. Druga, oranžna, je iz oranžnih Habanerov, tretja pa iz mešanice rdečih plodov Scarlet Lantern, Numex Twilight, Tabasco, Jamaican Red.





Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.

Objavljeno: To Sep 02, 2014 1:16 pm
Napisal/-a Gringo
Plamenka

to po receptu Spiridona?

Objavljeno: To Sep 02, 2014 1:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Ne, kar po svoje. Wink Skuhala sem jih, dodala sem čebulo, oranžnim Habanerom še oranžne paradižnike (drugim ne, da mi niso pokvarili barve). Ko so bili mehki, sem jih zmiksala, jim dodala sol, kis za vlaganje in sladkor, jih še malo pokuhala in nalila v vroče kozarce.

Objavljeno: To Sep 02, 2014 5:59 pm
Napisal/-a mfranc
Plamenka, tudi dobro skrbiš za gretje Very Happy .

Saj poznaš tisto: za soncem greje najceneje ... hot hot hot

Pimenta si posušila; torej že veš kaj boš z njim? Meni še vedno ni zrastel k srcu, huh, še vedno ne vem kaj bi z njim Rolling Eyes . Verjetno ga bom tudi sušil.

Smo pa danes vložili eno gajbo Wax-a, za začimbo sem v vsak kozarec dal pest Ring of Fire; tako da ne bo samo kvantiteta Laughing .

LP_________________mfranc

Objavljeno: To Sep 02, 2014 6:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Pimento imaš lahko za okras.Laughing
Za sušenje se mi zdi kar v redu. Ko bo večina zrelih, bom naredila še malo omakce iz njih.

Me pa dolgo pečejo roke po tistem, ko jih režem. Twisted Evil