Stran 108 od 158
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 9:41 pm
Napisal/-a pajo
Super hvala se oglasim z kako omakico._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Objavljeno: Ne Avg 31, 2014 11:20 pm
Napisal/-a Spiridon
pajo je napisal/a: |
Če ti uspe sporoči. |
Sem že našel @pajo! Rešitev najinih težav se imenuje "pečatnik za navojne zamaške". Poglejte si na spletu. Jaz potrebujem takega, da pečati (zarobi) zamaške z navojem 31.5 mm in takoj jutri se podam v lov za njim.
LP
Objavljeno: To Sep 02, 2014 11:06 am
Napisal/-a marmel
Kakšne nizke temperature so že ponoči...pod 15. Ampak verjetno še ni potrebno čilije (ki bi jih želel prezimiti) presaditi v lonce in jih čez noč postavit v hišo, ali pač?
Objavljeno: To Sep 02, 2014 11:07 am
Napisal/-a Plamenka
Tudi mene je ravno včeraj to zaskrbelo. Če bo šlo tako najprej, bo res kmalu premrzlo.
Objavljeno: To Sep 02, 2014 12:49 pm
Napisal/-a Plamenka
Včeraj sem spet obirala čilije in naredila 3 različne omakce. Najbolj pekoča je prva, bela, iz White Habanerov. Čisto malo sem jo poskusila, pa me je skoraj zadušilo. Mogoče bo hladna manj pekla. Druga, oranžna, je iz oranžnih Habanerov, tretja pa iz mešanice rdečih plodov Scarlet Lantern, Numex Twilight, Tabasco, Jamaican Red.
Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.
Objavljeno: To Sep 02, 2014 1:16 pm
Napisal/-a Gringo
Plamenka
to po receptu Spiridona?
Objavljeno: To Sep 02, 2014 1:25 pm
Napisal/-a Plamenka
Ne, kar po svoje. Skuhala sem jih, dodala sem čebulo, oranžnim Habanerom še oranžne paradižnike (drugim ne, da mi niso pokvarili barve). Ko so bili mehki, sem jih zmiksala, jim dodala sol, kis za vlaganje in sladkor, jih še malo pokuhala in nalila v vroče kozarce.
Objavljeno: To Sep 02, 2014 6:35 pm
Napisal/-a Plamenka
Pimento imaš lahko za okras.
Za sušenje se mi zdi kar v redu. Ko bo večina zrelih, bom naredila še malo omakce iz njih.
Me pa dolgo pečejo roke po tistem, ko jih režem.